Ο Στέφανος Κασσελάκης πριν λίγες ημέρες είχε προειδοποιήσει τους βουλευτές που δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια για σοβαρές κυρώσεις. Η αποχή του Παύλου Πολάκη και μάλιστα με αστείες δικαιολογίες, φέρνει ξανά το δίλημμα του ενός εκατομμυρίου για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: Να διαγράψει τον Παύλο Πολάκη ή να επιλέξει να μην συγκρουστεί μαζί του μέχρι τις ευρωεκλογές;

Οι εποχές που οι δύο άνδρες στήριζαν ο ένας τον άλλον με ζέση έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Τις τελευταίες εβδομάδες οι σχέσεις τους είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτες ενώ δεν υπάρχει κανένας δίαυλος επικοινωνίας. Σε διάστημα λίγων ημερών μάλιστα Παύλος Πολάκης και Στέφανος Κασσελάκης ήρθαν σε δημόσια διαφωνία στα όργανα του κόμματος τουλάχιστον δύο φορές, με τον πρόεδρο του κόμματος να προτρέπει τον Πολάκη να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν του αρέσουν οι θέσεις του. Τις τελευταίες ώρες ωστόσο το κλίμα για τον Πολάκη στον έβδομο όροφο της Κουμουνδούρου είναι ιδιαίτερα βαρύ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης τις τελευταίες ώρες δέχεται εισηγήσεις από τους στενούς του συνεργάτες για διαγραφή Πολάκη. Φυσικά η αποχή από τη ψηφοφορία για τα ομόφυλα είναι μόνο η αφορμή, καθώς ο πρόεδρος θέλει να προσελκύσει κεντρώο κοινό και ο βουλευτής της Κρήτης αποτελεί εμπόδιο σε αυτήν τη στόχευση. 

Φωνές κατά του Παύλου Πολάκη 


Οι φωνές κατά του Παύλου Πολάκη έχουν αυξηθεί και στη δημόσια σφαίρα. Ο Γιάννης Ραγκούσης μίλησε για «Βορίδηδες» στον ΣΥΡΙΖΑ, φωτογραφίζοντας όσους δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, μεταξύ άλλων τον Παύλο Πολάκη και την Νίνα Κασιμάτη. Ο δε Κώστας Ζαχαριάδης ανέφερε ότι έχει βαρεθεί να απολογείται για τον Πολάκη και θα πρέπει επιτέλους και ο ίδιος να αντιληφθεί ότι η εικόνα αυτή κάνει ζημιά στο κόμμα. Επιπλέον ο γνωστός στιχουργός και υποστηρικτής Κασσελάκη, Νίκος Μωραΐτης, έγραψε στο «Χ» ότι η αποχή Πολάκη πρόκειται για σοβαρό φάουλ ενώ έδωσε δίκιο στον Αλέξη Τσίπρα που είχε στείλει τον βουλευτή στα πειθαρχικά όργανα του κόμματος. Παράλληλα ο Παύλος Πολάκης από χθες δέχεται πλήθος αρνητικών σχολίων για τη στάση του στο νομοσχέδιο από πολλούς ψηφοφόρους και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στα social media.

Σύμφωνα με πληροφορίες κανένας από την ηγετική ομάδα του κόμματος δεν γνωρίζει τις πραγματικές προθέσεις του Κασσελάκη, παρά τις εισηγήσεις, καθώς ο πρόεδρος αποφασίζει συνήθως μόνος του και είναι εξαιρετικά απρόβλεπτος. Οι περισσότεροι προεξοφλούν ότι καθώς το κόμμα φλερτάρει με το μονοψήφιο και μάλιστα προ ευρωεκλογών, δεν θα έπαιρνε άμεσα μια απόφαση που θα πλήγωνε τη βάση του κόμματος. Είναι άλλωστε γνωστό ότι ο Παύλος Πολάκης έχει ένα σημαντικό κοινό που τον στηρίζει σε όλη την χώρα. Σε κάθε περίπτωση οι ημέρες του Παύλου Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνονται μετρημένες. Είτε συμβεί το ατύχημα πριν ή μετά τις ευρωεκλογές. Άλλωστε και η ίδια η συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη δείχνει ότι επιθυμεί πλέον να πάρει αποστάσεις από την ηγεσία Κασσελάκη.