Η υπόθεση του Παύλου Πολάκη δεν είναι απλή για τον Στέφανο Κασσελάκη. Ο… μέντοράς του, ο ένας από τους δύο ανθρώπους που –κατά δήλωσή του– τον έφεραν στον ΣΥΡΙΖΑ του πέταξε το γάντι, προκαλώντας τον να δείξει αν θα κάνει πράξη τις δηλώσεις του περί «συνεπειών» για όποιον δεν υπερψηφίσει τον νόμο για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. 

Γιατί αυτό έκανε ο αψύς Κρητικός. Προκάλεσε και προκαλεί τον πρόεδρο του κόμματος. Τα όσα έχουν προηγηθεί και τα όσα έγιναν την Πέμπτη δείχνουν ότι εμπαίζει την ηγεσία του κόμματος στο οποίο ανήκει, κατέχοντας μάλιστα και τη θέση του υπερσυντονιστή των επιτροπών. Θέση που του δόθηκε από τον Στέφανο Κασσελάκη παρά τις αντιδράσεις αρκετών στελεχών. 

Διότι μπορεί στην ανάρτησή του να επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη και να δηλώνει πως το κόμμα είναι ενωμένο, εν τούτοις υπάρχουν τα εξής δεδομένα: 

Ο Παύλος Πολάκης βρίσκεται σε ένα κόμμα ο πρόεδρος του οποίου έχει παντρευτεί στο εξωτερικό, πρόσφατα, με τον σύντροφό του Τάιλερ Μακμπέθ. 

Έχει υπογράψει την πρόταση νόμου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, στην οποία μάλιστα υπάρχει και διάταξη σχετικά με την παρένθετη μητέρα, κάτι που ο νόμος που ψηφίστηκε χθες δεν το περιλαμβάνει. 

Με απλά λόγια, ο Παύλος Πολάκης έχει υπογράψει μια πρόταση πολύ πιο… σκληρή αναφορικά με τα δικαιώματα που μπορούν να προκύψουν από τον πολιτικό γάμο, αλλά απείχε διότι όπως ο ίδιος ανέφερε μεταξύ όλων των υπολοίπων στην ανάρτησή του –την τελευταία – ανησυχεί. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά: «Οι ενστάσεις και οι ανησυχίες που έχω σχετικά με το επίμαχο νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο αφορούν κυρίως στην επέκταση των δικαιωμάτων, μέσω Ευρωπαϊκού Δικαίου, στην τεκνοθεσία και το δικαίωμα απόκτησης παιδιών μέσω παρένθετης κύησης. Θεωρώ ότι τα όποια νομικά ζητήματα υπήρχαν θα μπορούσαν να λυθούν με διεύρυνση των όσων προβλέπονται από το σύμφωνο συμβίωσης». 

Και λέμε τελευταία γιατί είχε προηγηθεί άλλη ανάρτησή που πάλι αναφερόταν στον Κυριάκο Μητσοτάκη υποστηρίζοντας πως δεν μετέβη στη Βουλή διότι είχε χειρουργείο, τονίζοντας παράλληλα ότι αυτό είναι πιο σοβαρή δουλειά. Βέβαια και αυτό αμφισβητήθηκε λόγω των ημερομηνιών που έφεραν οι φωτογραφίες που συνόδευαν την ανάρτηση, εν τούτοις το ζήτημα είναι άλλο. 

Ποιο; Μα ότι ο Παύλος Πολάκης βρέθηκε απέναντι σε μια διαδικασία που το κόμμα του σήκωσε ψηλά. Και κυρίως σε ένα θέμα που αφορά και σε προσωπικό επίπεδο τον αρχηγό του. Αυτόν για τον οποίον έκανε προσωπικό αγώνα προκειμένου να εκλεγεί εξαπολύοντας μάλιστα ύβρεις, απειλές και επιθέσεις κατά όσων τον αμφισβητούσαν. 

Το μπαλάκι βρίσκεται στην πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη. Θα σηκώσει το γάντι; Θα σταθεί στα περί συνεπειών και θα κινηθεί στο πλαίσιο αυτό των δηλώσεών του βγάζοντας τον Παύλο Πολάκη από ρόλους που του έχει αναθέσει –ίσως καλύτερα από ρόλους που ο ίδιος ανέλαβε– ή θα επιχειρήσει να το πετάξει (σ.σ.: το μπαλάκι) στην εξέδρα; 

Και κατά πόσο αυτό θα κλείσει το θέμα; Υπάρχει ζήτημα διαγραφών; Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αρχικά για διαγραφές είχε μιλήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως και να έχει, πάντως, το θέμα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αρκετά σοβαρό. Κυρίως διότι είναι προσωπικό. Αν όντως συνδέεται με προσωπικές ιδεολογικές απόψεις είναι άλλο ζήτημα. Το γεγονός όμως ότι ο Παύλος Πολάκης έχει υπογράψει την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει πως η υπόθεση έχει άλλες διαστάσεις.