Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε δυο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τον Γιάννη Ραγκούση και την Νίνα Κασιμάτη, με αφορμή την ερώτηση του Γιάννη Ραγκούση στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, ποια θα είναι η αντίδραση του κόμματος, για όσους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίσουν ή απέχουν από την ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Σε συνέχεια αυτής της ερώτησης, καθώς και της απάντησης του Στέφανου Κασσελάκη, η Νίνα Κασιμάτη έκανε μια σκληρή ανάρτηση στο FaceBook στην οποία φωτογράφιζε τον Γιάννη Ραγκούση δίχως να τον κατονομάζει. Στην συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιάννης Ραγκούσης στον ΣΚΑΙ, στους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα, ανταπέδωσε τα πυρά, λέγοντας ότι σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου του Στέφανου Κασσελάκη, η Νίνα Κασιμάτη -και κατ' επέκταση, όσοι απείχαν- είναι... "Βορίδηδες"! Μια ωραία ατμόσφαιρα, εκεί στην Κουμουνδούρου.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ο Γιάννης Ραγκούσης στο συγκεκριμένο πλαίσιο, φρόντισε να προκαταλάβει τις επιβολές κυρώσεων σε Πολάκη - Κασιμάτη - Ηλιόπουλο, από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «με βάση όσα ο ίδιος έχει προαναγγείλει, εγώ προσωπικά, αν μου πείτε αυτή τη στιγμή "βάλε ένα στοίχημα αν θα υπάρξει, η δεν θα υπάρξει", θα έβαζα στοίχημα ότι θα υπάρξει, γιατί το έχει προαναγγείλει». Μεταξύ σφύρας και άκμονος φαίνεται να είναι ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος θέλει-δεν θέλει, δεν έχει και πολλές επιλογές στο συγκεκριμένο θέμα, καθώς εάν τη «γλιτώσουν» οι βουλευτές οι οποίοι απείχαν, θα δημιουργηθεί μείζον πρόβλημα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Εν αναμονή της ανακοίνωσης των κυρώσεων, λοιπόν.

Η δήλωση του Γιάννη Ραγκούση

Γιάννης Ντσούνος: «Πάντως, δεν φαίνεται να συμμερίζονται αυτή τη χαρά σας, πολλοί από τους συναδέλφους σας. Εννοώ βουλευτές του κοινοβουλίου και βουλευτές του κόμματός σας».

Γιάννης Ραγκούσης: «Είναι αλήθεια αυτό, κύριε Ντσούνο. Γιατί ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, δεν συμμερίζεται αυτή την άποψη, το οποίο είναι σεβαστό απολύτως. Και προφανώς, μεταφέρεται αυτή η άποψη της κοινωνίας και στο κοινοβούλιο, μέσω των βουλευτών, είτε της Νέας Δημοκρατίας, είτε των υπόλοιπων κομμάτων, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό».

Χρήστος Κούτρας: «Είπατε ότι η κυρία Κασιμάτη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι "θηλυκός Βορίδης";»

Γιάννης Ραγκούσης: «Δυστυχώς -και λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό, το λέω πάρα πολύ ειλικρινά- αναγκάστηκα να απαντήσω σε μια χυδαία επίθεση που δέχτηκα ξαφνικά στα καλά καθούμενα χθες, από την κυρία Κασιμάτη, μόνο και μόνο επειδή διατύπωσα μια ερώτηση στη συνεδρίαση του ανώτατου εκλεγμένου καθοδηγητικού μας οργάνου, για το τι πρόκειται να κάνουμε - μια ερώτηση προς τον κύριο Κασσελάκη, ο οποίος και απάντησε, όπως είχε απαντήσει και δημοσίως. Ξαφνικά βρέθηκα αντιμέτωπος με μια χυδαιότητα, την οποία δεν μπορούσα να αφήσω αναπάντητη, από την ώρα που η κυρία Κασιμάτη επέλεξε να είναι μια από τους βουλευτές, που έσπασαν την κομματική γραμμή χθες και δεν υπερψήφισαν αυτόν τον νόμο. Χρησιμοποίησα ακριβώς τα λόγια του κυρίου Κασσελάκη - για να απαντήσω ευθέως και στην ερώτησή σας. Ο κύριος Κασσελάκης είπε ότι όσοι θα απείχαν είναι "Βορίδηδες" και ότι εμείς δεν μπορεί να έχουμε καμία ηθική και αξιακή σχέση, με "Βορίδηδες"».

Χρήστος Κούτρας: «Άρα, είναι και ο κύριος Πολάκης, "Βορίδης";»

Γιάννης Ραγκούσης: «Τώρα μην κάνω εγώ ερμηνείες. Αλλά νομίζω ότι είναι σαφέστατος-»

Χρήστος Κούτρας: «Αν ισχύει για την κυρία Κασιμάτη;»

Γιάννης Ραγκούσης: «Εύλογο το ερώτημά σας, είναι σαφέστατος νομίζω ο κύριος Κασσελάκης. Είπε ότι όσοι απέχουν είναι Βορίδηδες και εμείς δεν μπορούμε να έχουμε σχέση με Βορίδηδες».

Χρήστος Κούτρας: «Ο κύριος Πολάκης έκανε μια ανάρτηση που ήταν στο χειρουργείο και μετά έκανε μια ανάρτηση, που εξηγούσε γιατί δεν πήγε να ψηφίσει. Επειδή του χρεώσανε κάποιοι ότι κρύφτηκε, να τα λέμε αυτά, να το πούμε όπως είναι».

Γιάννης Ντσούνος: «Ανάρτησε τις φωτογραφίες, είπε "Μητσοτάκη μη με ψάχνεις γιατί είμαι σε δουλειά" και τα λοιπά και μετά έκανε μια ανάρτηση - άρα, κύριε Ραγκούση, το ερώτημα είναι εύλογο και συγκεκριμένο».

Γιάννης Ραγκούσης: «Κανείς δεν κρύφτηκε. Όσοι απείχαν, ή όσοι καταψήφισαν, ή όσοι υπερψήφισαν, εκτέθηκαν στην ελληνική κοινωνία πρωτίστως».

Γιάννης Ντσούνος: «Άρα το ερώτημα είναι εύλογο: ο κύριος Πολάκης, ο κύριος Ηλιόπουλος και η κυρία Κασιμάτη, έχουν θέση στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη χθεσινή τους στάση;»

Γιάννης Ραγκούσης: «Θα σας απαντήσω αφού πρώτα ακούσω και μάθω, ποια πρόκειται να είναι η αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, του κυρίου Κασσελάκη. Με βάση όσα ο ίδιος έχει προαναγγείλει, εγώ προσωπικά, αν μου πείτε αυτή τη στιγμή "βάλε ένα στοίχημα αν θα υπάρξει, η δεν θα υπάρξει", θα έβαζα στοίχημα ότι θα υπάρξει, γιατί το έχει προαναγγείλει».

Η ανάρτηση της Νίνας Κασιμάτη