Η πρόκληση του Παύλου Πολάκη προς τον Στέφανο Κασσελάκη  ήταν κάθετη. Και αφορούσε προσωπικά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο που ο δεύτερος δεν απάντησε. Η σκληρή γραμμή του και οι απειλές αρχικά για διαγραφή και στη συνέχεια για… συνέπειες, χάθηκε στα βάθη των πανηγυρικών εορτασμών για την ψήφιση του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Τι και αν ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε ευθέως στο θέμα της τεκνοθεσίας-σημειώνεται πως ο αψύς Κρητικός έχει υπογράψει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που μιλούσε ακόμη και για παρένθετες μητέρες- δείχνοντας τον Στέφανο Κασσελάκη. Τι και αν εμφανίσθηκε να τους εμπαίζει όλους εκεί στην Κουμουνδούρου υποστηρίζοντας, αρχικά, ότι βρισκόταν σε ένα πολύωρο και σοβαρό χειρουργείο; Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σιώπησε.

Η δικαιολογία από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ αστεία, τόσο αστεία όσο και αυτά που υποστήριξε ο Πολάκης περί χειρουργείου. Ποια ήταν αυτή; Ότι ο πρόεδρος Στέφανος δεν θέλει να στρέψει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης μακριά από όσα συνέβησαν στη ΝΔ -με τους βουλευτές που καταψήφισαν και αυτούς που απείχαν- όσο και από αυτά που έλαβαν χώρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ όπου το ένα τρίτο των βουλευτών απείχε.

Πιο αστεία δικαιολογία πεθαίνεις, αφού εκτός του ΣΥΡΙΖΑ ουδείς άλλος ασχολείται πλέον, αν φυσικά εξαιρέσεις την άλλη πλευρά, την άκρα δεξιά που αναζητεί ψήφους μέσα από τη δυνατότητα που έχουν να παρεμβαίνουν διάφοροι εκκλησιαστικοί κύκλοι. Πιο μεγάλη ζημιά κάνει στον Στέφανο Κασσελάκη η αδυναμία που δείχνει να ασχοληθεί με τον Παύλο Πολάκη. Ίδια αδυναμία με αυτήν που έδειχνε και ο Αλέξης Τσίπρας.

Ίσως όμως και να μη θέλει ο Στέφανος Κασσελάκης. Να προτιμά να δείχνει εκτεθειμένος παρά να πειράξει τον αψύ Κρητικό, που όπως έχει δηλώσει τον έφερε στον ΣΥΡΙΖΑ. Ίσως πάλι να έχει καταλάβει ότι ο… πολακισμός είναι η μοναδική τακτική που μπορεί να εφαρμόσει. Μέχρι στιγμής άλλωστε μόνον αυτήν ακολουθεί κατά γράμμα. Μέχρι και στη Δικαιοσύνη επιτέθηκε για το θέμα της απόφασης του Αρείου Πάγου αναφορικά με το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα.

Όπως και να έχει, προς το παρόν τουλάχιστον, η σιωπή του λαλίστατου κατά τ’ άλλα Στέφανου Κασσελάκη είναι εκκωφαντική…