Λάβρος ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά του Παύλου Πολάκη αλλά και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στεφάνου Κασσελάκη σε συνέντευξη του στο Action24. Επιπλέον εξήγησε τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί στο ΕΣΥ το αμέσως επόμενο διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα ο Άδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Παύλο Πολάκη, αναφέροντας ότι έγινε ρεζίλι με την ανάρτηση όπου υποστήριζε ότι δεν πήγε να ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια διότι δήθεν έκανε χειρουργείο, καθώς αποκαλύφθηκε ότι οι φωτογραφίες που ανέβασε από την επέμβαση έδειχναν παλαιότερη ημερομηνία και απλά φοβήθηκε να ψηφίσει αρνητικά και να πάει κόντρα στον Στέφανο Κασσελάκη. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, η μη ψήφιση του νομοσχεδίου από τον Πολάκη αποτελεί προσωπική προσβολή κατά του Στεφάνου Κασσελάκη, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι παντρεμένος με τον Τάιλερ, έχει δηλώσει ότι θέλει παιδί με παρένθετη μητέρα και πανηγύριζε το νομοσχέδιο. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Η στάση του Παύλου Πολάκη είναι προσωπική μομφή στην ύπαρξη του Κασσελάκη. Με την διαφωνία του στο νομοσχέδιο είναι σαν να λέει ότι κακώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παντρεύτηκε τον σύζυγό του. Όταν λέει ότι δεν στηρίζει το την ισότητα στο γάμο ενώ ο πρόεδρος του είναι παντρεμένος με τον Τάιλερ, τότε προσβάλει τον αρχηγό του στον πυρήνα της ύπαρξης του».

Επιπλέον ο Άδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε και στον Στέφανο Κασσελάκη, υποστηρίζοντας ότι δεν τολμά να διαγράψει τον Παύλο Πολάκη, αν και απειλούσε με κυρώσεις τους βουλευτές που δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο. Άρα, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν κάνει για αρχηγός και είναι ανακόλουθος σε όσα λέει. Τέλος όσον αφορά το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο, ο υπουργός έκανε λόγο και για μεγάλο πολιτικό ζήτημα για το ΠΑΣΟΚ, καθώς το 1/3 της κοινοβουλευτικής του ομάδας δεν ψήφισε το νομοσχέδιο, παρά την επίσημη θέση του κόμματος και ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε ζητήσει από τους βουλευτές του να το ψηφίσουν.

Οι μεταρρυθμίσεις στο ΕΣΥ


Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξήγησε τις μεταρρυθμίσεις που έρχονται άμεσα για την βελτίωση του ΕΣΥ. Σύμφωνα με τον υπουργό η κυβέρνηση προχώρα άμεσα σε 10.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ και συγκεκριμένα 6.000 γιατρούς και 4.000 νοσηλευτές. Μάλιστα η σχετική προκήρυξη αναμένεται μέσα στην εβδομάδα. Παράλληλα προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τα απογευματινά χειρουργεία, τα οποία θα αποσυμφορήσουν τη λίστα αναμονής, θα προσφέρουν επιπλέον εισόδημα στους γιατρούς ενώ θα διατεθούν 50.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία για τους πολίτες.

Μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας εξήγησε και το νέο καθεστώς με τη συμμετοχή των ασφαλισμένων στα γενόσημα φάρμακα: πλέον εισάγεται πλαφόν στα 3 ευρώ για τη συμμετοχή των ασφαλισμένων ενώ υποστήριξε ότι οι τιμές στα γενόσημα φάρμακα μειώθηκαν μεσοσταθμικά κατά 7%. Παράλληλα εξήγησε ότι «Πρέπει να μαζέψουμε τη φαρμακευτική δαπάνη. Έχει ξεφύγει πολύ. Πρέπει εξορθολογιστεί η αγορά φαρμάκου και πρέπει να στραφούμε περισσότερο στα γενόσημα ώστε να εξοικονομήσουμε κομμάτι της δαπάνης για να έχουμε να δώσουμε σε φάρμακα για βαριές παθήσεις, που όταν χρειαστεί θα πρέπει να έχουμε». Τέλος ανέφερε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα το Υπουργείο σχεδιάζει να επιτρέπει σε γιατρούς του ΕΣΥ να εργάζονται και ως ιδιώτες, εφόσον το επιθυμούν, αλλά με πλαφόν στο χρόνο εργασίας αλλά και ιδιώτες γιατροί να βοηθούν στο έργο του ΕΣΥ.