Σήμερα στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις που πυροδότησε το ερωτηματολόγιο το οποίο απηύθυνε στα μέλη ο Στέφανος Κασσελάκης, ανοίγοντας έτσι συζήτηση για την αλλαγή της ονομασίας του κόμματος αλλά και της ιδεολογικής του ταυτότητας.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου στις 12:00, με τη δυνατότητα και τηλεδιάσκεψης, μέσω της οποίας θα συμμετάσχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βρίσκεται στο Λονδίνο για σειρά επαφών. Ο ίδιος εμφανίζεται αμετακίνητος στην απόφασή του να «δώσουμε φωνή στα μέλη», παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που εκφράστηκαν χθες και κατέληξαν στο αίτημα 17 μελών της Πολιτικής Γραμματείας για άμεση σύγκληση του οργάνου σήμερα Δευτέρα. Η φωνή των μελών είναι... πάνω και από τη δική του, ήταν το μήνυμα που έστειλε στα στελέχη του κόμματος.

Τα 17 μέλη που ζήτησαν τη σύγκληση του οργάνου είναι: Παναγιώτα Μπελώνη Αράπη, Όλγα Γεροβασίλη, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Ζωή Καρκούλια, Μαρία Κουβέλη, Κατερίνα Νοτοπούλου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Νίκος Παππάς, Παύλος Πολάκης, Γιάννης Ραγκούσης, Πάνος Ρήγας, Νίκος Σκορίνης, Ελένη Συμεωνίδου, Ολυμπία Τελιγιορίδου, Διονύσης Τεμπονέρας, Αλέκος Φλαμπουράρης. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στελέχη του κόμματος θα ζητήσουν από τον Στέφανο Κασσελάκη να ανοίξει τα χαρτιά του για το αύριο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα ζητήσουν να συγκληθεί και η Κεντρική Επιτροπή, η οποία βάσει καταστατικού, με τις ψήφους του 50+1% των μελών της, δύναται να αμφισβητήσει τον πρόεδρο του κόμματος και να το οδηγήσει σε έκτακτο Συνέδριο.

Σημειώνεται ότι μέσω του ερωτηματολογίου του iSyriza, τα μέλη του κόμματος καλούνται να απαντήσουν αν επιθυμούν αλλαγές στο όνομα, το λογότυπο και τη δομή του ΣΥΡΙΖΑ.