Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε ο Νίκος Παππάς στην εφημερίδα Real News. Σε αυτήν περιέγραψε τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ, τις πιθανές συγκλίσεις στο χώρο της κεντροαριστεράς ενώ δήλωσε ότι οι αρνητικές δημοσκοπήσεις είναι μόνο μια φωτογραφία της στιγμής. 

Ο Νίκος Παππάς φαίνεται ότι βλέπει μέχρι και... πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, καθώς σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου για την τρίτη θέση στα γκάλοπ εκείνος αποκρίθηκε ότι οι δημοσκοπήσεις που δίνουν τη δεύτερη και τρίτη θέση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνο φωτογραφία της στιγμής. Παράλληλα υποστήριξε ότι μετά το συνέδριο θα φανεί η πραγματική δυναμική του κόμματος, παραβλέποντας φυσικά ότι τα συνέδρια αφήνουν παγερά αδιάφορους τους πολίτες και συνήθως αφορούν στενές κομματικές διεργασίες. Με λίγα λόγια ο Νίκος Παππάς υπονοεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να φτάσει και στην πρώτη θέση έως τις ευρωεκλογές, αφού οι δημοσκοπήσεις της δεύτερης και τρίτης θέσης είναι απλά φωτογραφία που δεν αποτυπώνει τη δυναμική που θα ξεκινήσει από το συνέδριο: «Το συνέδριο θα σηματοδοτήσει την ανάκαμψη (...) Η δεύτερη και η τρίτη θέση που μας δίνουν οι δημοσκοπήσεις είναι μια φωτογραφία της στιγμής. Η κάλπη του Ιουνίου θα μετρήσει και τη νέα μας δυναμική και τη φθορά που ήδη άρχισε να υφίσταται ο Κ. Μητσοτάκης».

Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα του ότι αυτό το καλό αποτέλεσμα θα έρθει με συνεργασίες με δυνάμεις όπως το Πράττω του Νίκου Κοτζιά και τους Οικολόγους Πράσινους. Ομολογουμένως αυτοί οι δύο σχηματισμοί έχουν τόσο μεγάλη απήχηση στην κοινωνία που θα κάνουν τη… διαφορά. Να υπενθυμίσουμε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι κατέγραψαν ένα ποσοστό της τάξης του.. 0,4% στις πρόσφατες εθνικές εκλογές του Ιουνίου ενώ το 2019 είχαν συνεργαστεί ξανά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο δε Νίκος Κοτζιάς ήταν πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και πρωτεργάτης της συμφωνίας των Πρεσπών. 

Καρφιά για την εκδήλωση Τεμπονέρα - Χριστοδουλάκη - Αχτσιόγλου 


Ο πρώην υπουργός κλήθηκε να σχολιάσει και την κοινή εκδήλωση Τεμπονέρα - Χριστοδουλάκη - Αχτσιόγλου σχετικά με το ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αρχικά έριξε τα καρφιά του για την εκδήλωση και τα στελέχη που συμμετείχαν λέγοντας ότι δεν μπορεί η σύμπραξη προοδευτικών δυνάμεων να βασίζεται σε διασπάσεις, υποκλοπές και προσωπικές στρατηγικές. Έπειτα δικαιολόγησε την ξαφνική παρουσία του Στεφάνου Κασσελάκη στην εκδήλωση, αναφέροντας ότι δεν νοείται σύμπραξη προοδευτικών δυνάμεων δίχως τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Τέλος ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ο μόνος τρόπος να επιτευχθεί η σύγκλιση αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων είναι η εκλογική ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες, καθώς κανένας άλλος δεν μπορεί να παίξει το ρόλο για τη συσπείρωση δυνάμεων. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το ΚΚΕ δεν δέχεται ανοιχτό πολιτικό παιχνίδι με συνεργασίες ενώ το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάψει επιτέλους να βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ ως κύριο αντίπαλό του.