Σε αυτήν τη δήλωση προέβη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα Παραπολιτικά, στους δημοσιογράφους Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη. Κληθείς να σχολιάσει την πολιτική επικαιρότητα και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, ο Νίκος Παππάς περιέγραψε μια μαύρη εικόνα, η οποία προφανώς δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα. Στο σχόλιο αυτό, η Χριστίνα Κοραή είπε στον Νίκο Παππά ότι «κι έτσι που την περιγράφετε, δεν πάει άσχημα με το 41%». Ο Νίκος Παππάς εξέφρασε αμφιβολίες, λέγοντας «για να το δούμε το 41% στις 9 Ιουνίου», εννοώντας ότι θα υπάρξει καθίζηση στα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας. Ο καθένας, προφανώς, δικαιούται να ονειροπολεί. Λίγο αργότερα, κληθείς να τοποθετήσει ο ίδιος τον πήχη για τον ΣΥΡΙΖΑ, στις ευρωεκλογές του ερχόμενου Ιουνίου, ο Νίκος Παππάς είπε ότι «ο στόχος, πρέπει να είναι στόχος ανατροπής - μια ραγδαία ανατροπή του πολιτικού σκηνικού».

Δηλαδή, όχι μόνο θα υποστεί καθίζιση η Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές, αλλά θα βγει και πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, από τρίτο που είναι σήμερα, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις! Η επιδερμική ανάγνωση είναι ότι από αισιοδοξία «σκίζουν» στον ΣΥΡΙΖΑ. Μια πιο προσεκτική ανάγνωση είναι ότι κάποιοι «σκάβουν τον λάκκο» του Στέφανου Κασσελάκη, θέτοντας εξωπραγματικούς στόχους, στην επίτευξη των οποίων θα αποτύχει παταγωδώς, ούτως ώστε την επόμενη ημέρα των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών να αμφισβητηθεί ο πρόεδρος και να εκκινήσει η διαδικασία διαδοχής του. Διότι δεν γίνεται λόγος για κάποιον «μακροπρόθεσμο στρατηγικό στόχο», αλλά για τον στόχο των ευρωεκλογών. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει όμως και η προτροπή του Νίκου Παππά προς τους ψηφοφόρους, τους οποίους κάλεσε να μην ψηφίσουν κόμματα της άκρας Δεξιάς, διότι δεν είναι απάντηση στη Νέα Δημοκρατία, καθώς και να κάνουν προοδευτικές επιλογές. Απορεί κανείς αν αυτοί οι άνθρωποι έχουν επαφή με την πραγματικότητα, καθώς και γιατί ο κόσμος στρέφεται στην Ακροδεξιά. Η άνοδος της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη είναι ένα πολιτικό φαινόμενο το οποίο εξηγείται πανεύκολα: ο κόσμος δεν θέλει ακροαριστερές πολιτικές από την Ευρώπη. Δηλαδή, θέλει να μην μπορεί ο κάθε λαθρομετανάστης να έρχεται στην ΕΕ, έτσι επειδή απλώς το θέλησε, θέλει να φυλάσσονται τα σύνορα και προφανώς παθαίνει αναφυλαξία με τα αφηγήματα της άκρας Αριστεράς ότι οι ευρωπαϊκές χώρες που φυλάσσουν τα σύνορά τους διαπράττουν εγκλήματα κατά των «κατατρεγμένων». Όπως για παράδειγμα τα αφηγήματα που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ με την ανύπαρκτη νεκρή μικρή Μαρία στον Έβρο, όπως με τις διαρκείς κατηγορίες για την επέκταση του φράχτη του Έβρου, όπως επίσης και με την κατηγορία ότι οι Έλληνες Λιμενικοί -που διασώζουν οποιονδήποτε στη θάλασσα, όταν υπάρχει κίνδυνος για απώλεια ζωής- προκάλεσαν το ναυάγιο στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου. Οπότε, ας μην ανησυχεί ο κύριος Παππάς, δεν υπάρχει μερίδα ψηφοφόρων που «θέλει να δώσει μια απάντηση» στην πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και θα ψηφίσει για αυτό κάποιο ακροδεξιό κόμμα. Διότι αυτού του είδους τις «απαντήσεις» τις λαμβάνουν κόμματα με πολιτικές όπως του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δήλωση του Νίκου Παππά

Χριστίνα Κοραή: «Κι έτσι που την περιγράφετε (σ.σ.: την κυβέρνηση), δεν πάει άσχημα με το 41%».

Νίκος Παππάς: «Για να το δούμε το 41% στις 9 Ιουνίου. Για να το δούμε, για να το δούμε λίγο. Γιατί δικαιούμαι να έχω κάποιες αμφιβολίες».

Χριστίνα Κοραή: «Πού βάζετε τον στόχο, τον πήχη για τις ευρωεκλογές, για τον ΣΥΡΙΖΑ;»

Νίκος Παππάς: «Ο στόχος πρέπει να είναι στόχος ανατροπής. Μια ραγδαία ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. Θέλω να πω στον κόσμο που μας ακούει, ότι τα κόμματα της άκρας Δεξιάς δεν είναι απάντηση στη Νέα Δημοκρατία. Δεν μπορεί να προκαλέσει δυναμική ανατροπής η ενίσχυσή τους, να μην κάνουν αυτήν την επιλογή. Να κάνουν προοδευτική επιλογή, Μια προοδευτική επιλογή, η οποία πραγματικά μπορεί να πείσει ότι από τη 10η Ιουνίου και μετά, ξεκινάει ο αγώνας για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή».