Σαφείς αιχμές για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο Νίκος Παππάς, ο οποίος είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ελκυστική εναλλακτική στηνκυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ταυτόχρονα άφησε να εννοηθεί ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι στο απυρόβλητο και θα κριθεί από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

«Η κυβέρνηση θα είχε μεγαλύτερη φθορά αν υπήρχε μια εναλλακτική που να μπορέσει ο κόσμος να την προβάλει στο μέλλον ως δυνατότητα πολιτικής αλλαγής. Δεν το έχουμε καταφέρει. Δεν θα κοροϊδευόμαστε» είπε ο Νίκος Παππάς στο Naftemporiki TV, απαντώντας σε ερώτηση για τον τρόπο που ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί αντιπολίτευση το τελευταίο διάστημα.  

«Όχι με όρους προγράμματος, γιατί πρόγραμμα μπορεί να έχεις και να είναι άρτιο, μετρημένο, μελετημένο, κοστολογημένο. Το ζήτημα είναι αν είσαι αξιόπιστος πολιτικά, αν δίνεις την εικόνα και έχεις και την ουσία πολιτικής ισχύος που να προβάλλεται στο άμεσο μέλλον ως δυνατότητα πολιτικής αλλαγής. Εκεί πρέπει να δουλέψουμε και για να το πετύχουμε αυτό χρειαζόμαστε και οργανωμένη εξωστρέφεια και πρωτοβουλίες που έχουν αρχή, μέση και τέλος και να δείξουμε επιτέλους, γιατί κακά τα ψέματα βγαίνουμε από μια περίοδο μεγάλων δυσκολιών ως χώρος, ότι έχουμε τον τρόπο να ασχοληθούμε με τα προβλήματα του κόσμου συστηματικά» πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Νίκος Παππάς τόνισε πως αν ο Στέφανος Κασσελάκης κάνει πράξη όσα χρειάζονται, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές θα ανοίξει το πολιτικό παιχνίδι. «Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται χρόνο για να προετοιμάσει με όλους εμάς τον αγώνα που έχουμε μπροστά μας για τις ευρωπαϊκές εκλογές. Έχουμε πάρα πολύ σοβαρά όπλα εκεί. Χρειάζεται η αξιοποίηση όλων των στελεχών, χρειάζεται οργανωμένη εξωστρέφεια, χρειάζεται ιεράρχηση στα μέτωπα τα οποία ανοίγουμε και νομίζω ότι αν αυτά τα πετύχουμε θα μπορέσει μετά τις ευρωεκλογές να ανοίξει και το πολιτικό παιχνίδι» είπε και πρόσθεσε: «Όλοι μας κρινόμαστε. Όλοι δεν κρινόμαστε; Αλλοίμονο, είναι μια πολιτική μάχη».