Την πλήρη πολιτική στήριξη των καταληψιών επιβεβαίωσε ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή την εκκένωση της κατάληψης του ΑΠΘ μετά από αστυνομική επιχείρηση. Μια κατάληψη που έγινε από κουκουλοφόρους μετά την πορεία που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, εμφανίσθηκε να δηλώνει ότι «οι λύσεις στα θέματα της Παιδείας δεν είναι ο αυταρχισμός», προσθέτοντας ότι «οι φοιτητές δεν είναι ληστές και τέτοια ρητορική δεν βοηθάει κανέναν».

Αν και όπως φαίνεται ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα για να αποφύγει αναφορές στο θέμα που ανέκυψε με τον Παύλο Πολάκη, η ουσία της δήλωσής του δείχνει ότι ο λαϊκισμός θα αποτελέσει το κυρίαρχο συστατικό του ίδιου και του κόμματός του στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές.

Και αυτό διότι εμφανίζεται να στηρίζει τις παράνομες καταλήψεις πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, στην περίπτωση μάλιστα της κατάληψης του κτηρίου διοίκησης του ΑΠΘ να στηρίζει κουκουλοφόρους. Το ζήτημα με την πολιτική κάλυψη παράνομων πράξεων όπως οι καταλήψεις αρχίζει να λαμβάνει διαστάσεις αφού τα κόμματα της αντιπολίτευσης δείχνουν διατεθειμένα να ποντάρουν όλα τα λεφτά σε αντιδράσεις και σε δημιουργία κλίματος οργής.