Νεύρα, πολλά νεύρα είχε ο Παύλος Πολάκης μετά τη διαρροή που έγινε για τη νέα σύγκρουση με τον Στέφανο Κασσελάκη, που φέρεται να του έδειξε την πόρτα της… εξόδου γενικά κι αόριστα. Αλλά και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για να καλύψει τη σκόνη που σηκώθηκε, επέλεξε να κάνει μια δήλωση… στήριξης των κουκουλοφόρων που κατέλαβαν το κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ καταγγέλλοντας αυταρχισμό λόγω της εκκένωσης που έγινε από την αστυνομία.

Ο Παύλος Πολάκης ήταν εκνευρισμένος. Φάνηκε από δήλωση που έκανε προσερχόμενος -και μάλιστα αργοπορημένος- στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Αρκεί να σημειωθεί ότι ο αψύς Κρητικός, ενώ είχε ήδη μπει στο κτήριο, ξαναβγήκε για να προχωρήσει σε μια δήλωση, με την οποία όμως απέφυγε να διαψεύσει το περιστατικό που οι πληροφορίες λένε ότι έλαβε χώρα στη συνεδρίαση του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Αυτό που εμφανίζει τον Στέφανο Κασσελάκη να του λέει ότι αν δεν του αρέσει η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των εξοπλισμών και των F-35 τότε μπορεί να φύγει γενικά κι αόριστα. Τα όσα είπε χαρακτηριστικά ειδικά ως προς τα περί «ηλιθιότητας» του δημοσιογράφου που αποκάλυψε το θέμα αλλά και τα «μαθήματα δημοσιογραφίας» που έσπευσε να παραδώσει.

Ενδεχομένως ο Παύλος Πολάκης να γνωρίζει ή να έμαθε στην πορεία της ημέρας ποιος έκανε τη διαρροή. Και για αυτό να είχε εκνευριστεί. Ίσως και για αυτό να έσπευσε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας όπου έφτασε πολύ αργότερα. Ίσως και να του δόθηκε το μήνυμα πως τυχόν απουσία του θα δημιουργούσε νέα μεγαλύτερα προβλήματα. Ποιος ξέρει; Στον ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε παραμένουν μια «ωραία ατμόσφαιρα» που έλεγε ο αείμνηστος Ντίνος Ηλιόπουλος.

Η γκάφα Κασσελάκη

Όμως και ο Στέφανος Κασσελάκης δεν απέφυγε τελικά την γκάφα σε μια προσπάθεια να μαζευτεί λίγο το θέμα που άνοιξε με τη διαρροή για τον Παύλο Πολάκη. Το ίδιο είχε πράξει και πρόσφατα αναφορικά με τη στάση τού -κατά δήλωσή του- μέντορά του στο θέμα του γάμου ομόφυλων ζευγαριών, όταν τη μία ημέρα τον… κατακεραύνωνε και την άλλη δήλωνε πως στον ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε χάρη στον αψύ Κρητικό.

Ποια ήταν η γκάφα. Ότι επιχείρησε να δημιουργήσει θέμα και να ασκήσει κριτική στον πρωθυπουργό διαλέγοντας λάθος θέμα. Ποιο; Την κατάληψη της διοίκησης του ΑΠΘ. Κατάληψη που έκαναν κουκουλοφόροι προκειμένου να μη γίνουν τα μαθήματα και να μην πραγματοποιηθεί η εξεταστική. Διότι κουκουλοφόροι εισέβαλαν και αυτούς έβγαλαν έξω οι αστυνομικοί.

Φάνηκε δε στην πορεία ότι είχαν και υποστηρικτές. Από τις φασαρίες που έγιναν μετά την εκκένωση των γραφείων. Υποστηρικτές που εμφανίζονται ως φοιτητές, κάποιοι μπορεί και να είναι, αλλά θέλουν κλειστά πανεπιστήμια, αδιαφορώντας για την ολοκλήρωση των μαθημάτων και της εξεταστικής περιόδου. Αδιαφορώντας για τα χαμένα εξάμηνα και για την ταλαιπωρία φοιτητών και γονιών. Για τα έξοδα που τρέχουν και που πολλαπλασιάζονται. Για την καθυστέρηση ως προς την ολοκλήρωση σπουδών με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η στήριξη των καταληψιών και η πολιτική κάλυψη με τον πλέον επίσημο τρόπο είναι γεγονός. Επιβεβαιώνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άλλαξε στο παραμικρό. Ακολουθεί τον ίδιο δρομο που οδηγεί στο ίδιο αδιέξοδο. Κυρίως όμως επιδιώκει την πρόκληση έντασης. Επενδύει σε αυτήν και την αναζητεί σε οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα δύναται να συμβάλλει σε αυτό. Οι φοιτητές είναι ο πρώτος στόχος τους.

Γκάφα έκανε και με τα περί ληστών που είπε και απέδωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Χαϊδεύοντας όμως τα αυτιά των καταληψιών και υποσχόμενος τα πάντα στους πάντες δύσκολα θα πάει μπροστά. Του το λένε οι πολίτες μέσα από τις δημοσκοπήσεις τις οποίες όπου να 'ναι θ΄ αρχίσουν πάλι να αμφισβητούν στον ΣΥΡΙΖΑ με την επίκληση της… κοινωνίας που δήθεν βράζει και το κλίμα που εισπράττουν από την «αδιαμεσολάβητη» επαφή του Στέφανου Κασσελάκη.