Επιδεινώνονται μέρα με τη μέρα οι σχέσεις του Στέφανου Κασσελάκη με τον Παύλο Πολάκη, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απείλησε τον βουλευτή ότι θα τον θέσει εκτός κόμματος. 

Η δεύτερη σύγκρουση Κασσελάκη - Πολάκη σε διάστημα λίγων εβδομάδων έγινε με αφορμή την αγορά των αεροσκαφών F-35 από τις ΗΠΑ. Την ώρα που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει εμφανιστεί συζητήσιμος, όπως απέδειξε και η επίσκεψή του στο υπουργείο Άμυνας, ο Παύλος Πολάκης είναι κάθετα αρνητικός. Στη συνεδρίαση του προεδρίου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο αψύς Σφακιανός έδειξε για άλλη μια φορά την αψύτητα του, όταν σε έξαλη κατάσταση μιλούσε για τα χρήματα που δίνονται για εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο Παύλος Πολάκης έδειξε και δημοσίως τη δυσφορία του με ανάρτηση στο Facebook. «Λεφτά για γιατρούς στο Ρέθυμνο δεν έχει. Λεφτά για αποζημιώσεις από την πλημμύρα στους Θεσσαλούς αγρότες δεν έχει. 8,5 δισ. για F-35 έχει. Και παίρνει και η Τουρκία F-16 που ορκιζόταν ο Μητσοτάκης μέσα στη Βουλή πως «δεν ισχύει» όταν του το έλεγε ο Τσίπρας» έγραψε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη σε όλα αυτά ήταν ένα λιτό αλλά ενδεικτικό το πού βρίσκονται οι σχέσεις των δύο ανδρών «Παύλο, αν δεν σου αρέσει μπορείς να φύγεις». 

Η σύγκρουση για τα ομόφυλα ζευγάρια 

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη μεγάλη σύγκρουση Κασσελάκη - Πολάκη έγινε με αφορμή το θέμα του γάμου των ομόφυλων. Ο πρόεδρος του  ΣΥΡΙΖΑ επέβαλλε κομματική πειθαρχία για να αποθαρρύνει όσους βουλευτές σκέφτονται να καταψηφίσουν, αλλά αυτό ουδόλως πτόησε τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος δεν είπε μεν κάτι για τις προθέσεις του, αλλά έλεγε ότι δεν θα μπορούσε να πείσει και τους ψηφοφόρους του που ζουν στα ορεινά χωριά των Χανίων. 

«Η αριστερά στα βουνά ξέρει να αγωνίζεται και όχι να κρύβεται» απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης και, σύμφωνα με πληροφορίες, τηλεφώνησε στον βουλευτή για να του πει ότι θα τον διαγράψει αν καταψηφίσει.