Ενοχλημένος με τις έριδες και την δημόσια εσωκομματική κριτική, εμφανίστηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα Παραπολιτικά, στους δημοσιογράφους Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη. Κληθείς να σχολιάσει τον νέο κύκλο εσωστρέφειας, με τους τσακωμούς Πολάκη - Κασσελάκη, καθώς και την κριτική του Νίκου Παππά, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι τέτοια θέματα δεν πρέπει να «βγαίνουν στις ρούγες», ενώ πρόσθεσε ότι είναι και θέμα ωριμότητας. Εκτίμησε δε, ότι την ζημιά που γίνεται από αυτού του είδους τις καταστάσεις, δεν θα τη χρεωθεί μόνο το κόμμα, αλλά και όσοι τις προκαλούν, ενώ πρόσθεσε ότι δεν είναι δουλειά του να βγαίνει και να απολογείται για δηλώσεις τρίτων, ενώ θα ήθελε να μιλάει για θέματα που αφορούν τις ευρωπαϊκές πολιτικές. 

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, έχει ο παραλληλισμός που έκανε μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Στέφανου Κασσελάκη, αναφορικά με τις εσωτερικές «τρικλοποδιές», καθώς στο σχόλιο του δημοσιογράφου ότι «κάποιοι δεν αφήνουν τον πρόεδρο να ξεδιπλώσει το πρόγραμμά του, την πολιτική του, αυτά που θέλει να κάνει μέχρι τις Ευρωεκλογές και κάθε εβδομάδα, του βάζουν τρικλοποδιά», ο Κώστας Αρβανίτης είπε ότι «αυτό γινόταν και με τον προηγούμενο πρόεδρο». Και το ενδιαφέρον είναι στο συμπέρασμα που βγαίνει: οι «υπονομευτές του προέδρου» δεν ήταν συγκεκριμένα πρόσωπα, που απλώς ήθελαν «να φάνε» τον Αλέξη Τσίπρα συγκεκριμένα, προκειμένου να πάρουν τη θέση του, αλλά πρόκειται για ίδιον της Αριστεράς. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που στιγματίστηκαν ως «υπονομευτές», έχουν φύγει από το κόμμα, ήδη από τον Νοέμβριο. Συνεπώς, δεν είναι θέμα ατόμων, αλλά ιδιοσυγκρασιακό, του ίδιου του πολιτικού χώρου. Ή με άλλα λόγια, «αυτή η στάνη, αυτό το τυρί βγάζει», ανεξαρτήτως του ποιος είναι πρόεδρος.  

Η δήλωση του Κώστα Αρβανίτη

Χριστίνα Κοραή: «Πρέπει να συνεχιστεί όλη αυτή - είναι στο πλαίσιο της αυτοκριτικής, που γίνεται; Και από τον κύριο Παππά και από τον κύριο Πολάκη; Ή θα πρέπει να τα αφήσετε όλα πίσω σας και να κάνετε μια νέα αρχή;»

Κώστας Αρβανίτης: «Κυρία Κοραή, ξέρετε την άποψή μου, είμαι πάραπολύ προσεκτικός. Σε θέματα στρατηγικά, ή τακτικά, σε μεγάλους οργανισμούς όπως είναι ένα κόμμα -πόσω μάλλον, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης-, δεν βγαίνουν αυτό που λέμε, "στις ρούγες". Εγώ καταλαβαίνω τη δημοκρατία, η δημοκρατία έχει όρια, σε ό,τι αφορά το να μαθαίνουν απ' έξω, ότι υπάρχει ένα ζήτημα μέσα. Νομίζω ότι αυτό είναι λάθος, είναι θέμα ωριμότητας και πρέπει αυτό το πράγμα να μαζευτεί, διότι κάνει πάρα πολλή ζημιά. Και θα το χρεωθούν, όχι μόνο το κόμμα, αλλά και όσοι το προκαλούν. Διότι ανά πάσα στιγμή, κάθε εβδομάδα πρέπει να βγαίνω εγώ να απαντώ -εγώ, ο καθένας- τι είπε η Κοραή και τι είπε ο Τάκης. Ε, δεν είναι αυτή η δουλειά μου. Η δουλειά μου είναι να απαντήσω, ποιά είναι η Κοινή Αγροτική Πολιτική και ποιες είναι οι ευθύνες μας, τι θα κάνω για τη στέγη, τι θα κάνω για τα θέματα του κράτους δικαίου και όπως καταλαβαίνετε, μου αλλάζει την ατζέντα χωρίς λόγο».

Δημήτρης Τάκης: «Και το οποίο, αυτό που είπε η Κοραή και ο Τάκης, δεν το έβγαλαν από το κεφάλι τους. Κάποιος τους το είπε. Που σημαίνει ότι κάποιοι, κύριε Αρβανίτη, δεν αφήνουν τον πρόεδρο να ξεδιπλώσει το πρόγραμμά του, την πολιτική του, αυτά που θέλει να κάνει μέχρι τις Ευρωεκλογές και κάθε εβδομάδα, του βάζουν τρικλοποδιά».

Κώστας Αρβανίτης: «Αυτό γινόταν και με τον προηγούμενο πρόεδρο».

Δημήτρης Τάκης: «Για αυτό έγιναν εκλογές, για να έρθει ο επόμενος. Αν είναι σε κάθε πρόεδρο να μπαίνει και τρικλοποδιά κάθε εβδομάδα, δε γίνεται δουλειά».

Κώστας Αρβανίτης: «Για αυτό, εγώ μπορώ να σας πω τη θέση μου: ότι γενικώς προσπαθώ -δηλαδή και εδώ- να μη δημιουργήσω είδηση, η οποία θα δημιουργήσει άλλο θέμα της ατζέντας. Σας λέω πολύ απλά, ότι καλό θα είναι -γιατί έχεις μια θεσμική εντολή, αυτή τη στιγμή, κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης- να δημιουργήσεις ατζέντα. Και να μη σέρνεσαι στην ατζέντα του πολιτικού αντιπάλου, ή σε εσωστρέφεια. Εντάξει. Εδώ έχουμε μια πολιτική μάχη. Και είναι μεγάλη μάχη, των Ευρωεκλογών. Είναι ιστορική».