Η ένταση που διακατέχει τον Παύλο Πολάκη πιο πολλά ερωτήματα γεννάει αν τελικά όντως σημειώθηκε κάποιο επεισόδιο στο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ του ιδίου και του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη, παρά κατευνάζει τα πνεύματα. 

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, Πέμπτη, τα «έβαλε» με τους δημοσιογράφους που του έθεταν σχετικές ερωτήσεις όχι μόνο μία φορά, αλλά δύο, καθώς αντέδρασε και κατά την αργοπορημένη προσέλευσή του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στην Κουμουνδούρου, αλλά και με το πέρας αυτής, προσπαθώντας να διαψεύσει τις πληροφορίες περί έντονης διαφωνίας με αφορμή τα εξοπλιστικά ανάμεσα στον ίδιο και τον Κασσελάκη, με αποτέλεσμα ο τελευταίος, σύμφωνα με πληροφορίες, να του απαντάει: «Παύλο, αν δεν σου αρέσει μπορείς να φύγεις».

Πολάκης: Όποιος λέει για επεισόδιο στο προεδρείο να μου το πει στα ίσα και να με κοιτά στα μάτια 

Ο βουλευτής Χανίων, μετά το ξέσπασμα που είχε στους δημοσιογράφους επειδή τον ρώτησαν αν υπάρχει ρήξη μεταξύ του ίδιου και του Στέφανου Κασσελάκη, ρωτήθηκε εκ νέου και απάντησε ως εξής: «Όποιος λέει για επεισόδιο στο προεδρείο να έρθει να μου το πει ντρέτα (στα ίσα) και να με κοιτά στα μάτια».

Αντίστοιχα απάντησε και άλλο μέλος του προεδρείου, το οποίο μετείχε στην επίμαχη σύσκεψη και από την πρώτη στιγμή απέρριπτε διαρρήδην το επεισόδιο Πολάκη-Κασσελάκη. Ωστόσο, άλλα μέλη του προεδρείου το επιβεβαίωναν.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σε παρόμοιες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο Πολάκης είχε απαντήσει: «Παιδιά, να ρωτήσω κάτι; Γιατί δεν με ρωτάτε για τον Άδωνι, που απολύει σήμερα 6.000 εργαζόμενους με ατομικές συμβάσεις στα νοσοκομεία; Γιατί δεν με ρωτάτε για την κυρία που είναι στον Άγιο Σάββα, η οποία απέλυσε 58 άτομα και πήρε ιδιωτικό συνεργείο με διπλάσιο κόστος; Γιατί πρέπει να απολογούμαι για οποιαδήποτε ιστορία επιστημονικής φαντασίας που βγάζει οποιοσδήποτε συνάδελφός σας που διεκδικεί μάλλον το Όσκαρ ηλιθιότητας. Μπορείτε να μου το εξηγήσετε αυτό το πράγμα; Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε; Θα του 'ρχεται καθενός στην κεφαλή κάτι, θα το πετά και θα πρέπει να διαψεύδουμε».

Έμμεση επιβεβαίωση του επεισοδίου από Γεροβασίλη

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο Action24 και ερωτηθείσα σχετικά με τις πληροφορίες για το επεισόδιο μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και του βουλευτή Χανίων και αν υπάρχει διαφωνία απάντησε: «Ο Κασσελάκης και ο Πολάκης θα διαφωνήσουν, θα ζυμωθούν, θα τα βρούνε. Η διαφωνία Πολάκη-Κασσελάκη είναι το πρόβλημα της χώρας;»

Στην παρατήρηση δημοσιογράφου ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο συνιστά πρόβλημα, παραδέχθηκε: «Για τον ΣΥΡΙΖΑ, ναι, είναι θέμα, αλλά είναι μια συνήθης διαδικασία και στο τέλος με πλειοψηφικές διαδικασίες προχωρούν τα ζητήματα, έτσι είναι τα κόμματα» είπε.

Σχετικά με την παρέμβαση του Νίκου Παππά, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εικόνα αξιόπιστης εναλλακτικής, μην κοροϊδευόμαστε» και πως στις ευρωεκλογές θα κριθούν όλοι και η ηγεσία, η κυρία Γεροβασίλη σημείωσε ότι αυτά δεν συνιστούν πρόβλημα για να προσθέσει με νόημα: «Δεν είπε τίποτε άλλο από την πραγματικότητα».

Ερωτηθείσα εάν συμφωνεί με τις παρατηρήσεις του κ. Παππά, απάντησε: «Ότι ακόμη δεν έχει υπάρξει ένα ολοκληρωμένο αφήγημα ώστε να φτάσουν στην κοινωνία, βεβαίως», σημειώνοντας ταυτόχρονα πως και τα δύο σχέδια που παρουσιάστηκαν στην Πολιτική Γραμματεία δεν είναι ακόμη έτοιμα να βγουν προς τα έξω και χρήζουν περαιτέρω προετοιμασίας.

Σε σχέση με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για τα F-35 η κυρία Γεροβασίλη είπε ότι είναι λάθος να εμφανίζεται ότι διάκειται θετικά. «Ούτε θετικά ούτε αρνητικά, καθώς δεν γνωρίζουμε ακόμη λεπτομέρειες, ενώ δεν έχουν εκφέρει άποψη ακόμη τα επιτελεία των Ενόπλων Δυνάμεων», όπως σημείωσε.