Μετά τη Νέα Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ προσφέρει πολιτική κάλυψη στους καταληψίες και τις παράνομες καταλήψεις πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Και μπορεί στην Κουμουνδούρου να προσπαθούν να κρατήσουν κάποιους τύπους εν τούτοις ο… μέντορας του προέδρου του κόμματος, ο Παύλος Πολάκης δηλώνει «περήφανος» γιατί στην ιατρική σχολή αποφασίστηκε να γίνει κατάληψη.

Βάζοντας τέλος στις… αυταπάτες πως κάτι μπορεί να αλλάξει στον ΣΥΡΙΖΑ και δίνοντας απάντηση στον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη που έχει δηλώσει πως επιθυμεί την επιστροφή σε μια Ελλάδα των… νοικοκυραίων, ο αψύς Κρητικός δίνει στίγμα για κάλυψη σε όλους όσοι παρανομούν καταλαμβάνοντας χώρους και απαγορεύοντας σε καθηγητές και φοιτητές να λάβουν μέρος σε μαθήματα και εξεταστικές.

Μετά τη… στήριξη Κασσελάκη στους αγρότες που βρίσκονται στον δρόμο, έρχεται ο Παύλος Πολάκης για να δείξει πως στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αλλάξει τίποτα, ειδικά σε ό,τι αφορά τη μικροκομματική εκμετάλλευση των περιπτώσεων που καταγράφονται αντιδράσεις και αντιπολιτευτικές δράσεις.