Όπως και να το δει κανείς, η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια και τις κινητοποιήσεις δεν έχει αλλάξει ό,τι και να λένε οι σύντροφοι της Κουμουνδούρου. Φάνηκε και από τις δηλώσεις του γραμματέα της Νεολαίας –ναι, έχει ακόμη… Νεολαία– του κόμματος.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, αφού είπε πως δεν έχει τεθεί θέμα να χαθούν εξεταστικές στα πανεπιστήμια εξαιτίας των παράνομων –είτε έχουν είτε δεν έχουν δήθεν αποφάσεις συνελεύσεων– καταλήψεων και αφού του δόθηκε ένα παράδειγμα με απόφαση συγκλήτου για μετάθεση είπε το εξής: «Δεν χάνονται, μετατίθενται».

Μόνο που για παράδειγμα η εν λόγω απόφαση μετάθεσης είχε χρονικό ορίζοντα διεξαγωγής της εξεταστικής τον… Σεπτέμβριο. Δηλαδή σε 7 με 8 μήνες από τώρα που γίνονται οι σχετικές συζητήσεις. Και αυτό για το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απώλεια 6μήνου, είναι απλά μια… μετάθεση. Που όμως «μεταθέτει» και την ημερομηνία που ένας φοιτητής θα πάρει το πτυχίο. Αλλά μεταθέτει και τα κόστη των οικογενειών τους.

Στην περίπτωση δε που ο φοιτητής βρίσκεται σε νομό μακριά από το σπίτι του, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς τι σημαίνει αυτό για μια οικογένεια που πληρώνει ενοίκια, μετακινήσεις και ό,τι άλλο χρειάζεται για να υποστηριχθεί ο κάθε φοιτητής στην προσπάθειά του.

Βέβαια αυτό εντάσσεται στη λογική της… δωρεάν Παιδείας που έχουν γενικότερα στην Αριστερά, αλλά και στη γενικότερη λογική της… μακροχρόνιας φοίτησης που μάλιστα είχε οδηγήσει και στην πρακτική των αποκαλούμενων αιώνιων φοιτητών.

Όπως και να έχει πάντως το θέμα, από ορισμένες φράσεις και τη στάση νέων ανθρώπων είναι εύκολο να διαπιστωθεί πως τα μυαλά δεν αλλάζουν, ούτε και οι θέσεις κομμάτων, όποιο περιτύλιγμα και αν αποκτήσουν, όποια επικοινωνιακή διαχείριση και αν κάνουν.