Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε συνέντευξη στον κομματικό ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» της Θεσσαλονίκης. Και αφού καταστροφολόγησε επαρκώς και κατήγγειλε από τα καρτέλ μέχρι την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας ο Σωκράτης Φάμελλος  έδωσε και λύσεις, ειδικά ως προς το θέμα της ακρίβειας που το κόμμα του θα αντιμετωπίσει, εάν και εφόσον γίνει κυβέρνηση, με άμεσες ενέργειες. Όπως αυτές με τις οποίες είχαν σκίσει τα μνημόνια…

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιπολίτευση. Και ως εκ τούτου δύναται αφενός να υπόσχεται τα πάντα στους πάντες, αφετέρου να υποστηρίζει πως έχει λύσεις για όλα. Από την ακρίβεια και την αντιμετώπιση των καρτέλ μέχρι το ζήτημα της παιδείας, της υγείας, της κοινωνικής συνοχής και άλλων πολλών. Δεν έχουν άλλωστε περάσει πολλές ημέρες από τότε που η Ράνια Σβίγκου, η γραμματέας του κόμματος, «ανακοίνωνε» τον διπλασιασμό των μισθών στο… Δημόσιο υποστηρίζοντας πως είναι εφικτό.

Κάπως έτσι και ο αντικαταστάτης του Στέφανου Κασσελάκη στη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του κόμματος, βρέθηκε να λύνει και το θέμα της ακρίβειας, μειώνοντας παράλληλα όλα τα κόστη, υποσχόμενος πάταξη των καρτέλ και καταγγέλλοντας την κυβέρνηση πως διαθέτει σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της παιδείας σε μια προσπάθεια να ρίξει νερό στον μύλο όσων αντιδρούν και προχωρούν σε καταλήψεις πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Με άλματα λογικής συνέδεσε την καθιέρωση της ελάχιστης βάσης ώστε να μην μπαίνουν στο πανεπιστήμιο με βαθμό 3, το κλείσιμο τμημάτων που σωρηδόν άνοιγαν προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για ψηφοθηρία σε τοπικές κοινωνίες της περιφέρειας και τη μείωση των φοιτητών που εισάγονται με τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Και αυτό για να δείξει πως υπάρχει όπως είπε «σχέδιο ιδιωτικοποίησης». Απαντώντας παράλληλα και στο ερώτημα: Τι άλλο θα σκεφτούν;