Ο Σωκράτης Φάμελλος υπογράφει στο «Βήμα της Κυριακής» ένα άρθρο που σίγουρα θα συζητηθεί από τους πρώην συντρόφους του. Σε αυτό επιτίθεται σκληρά σε όσους αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και επιλέγει να στηρίξει ανοιχτά την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη, χωρίς να του καταλογίζει την παραμικρή ευθύνη για τη διάσπαση του κόμματος.


Ο Σωκράτης Φάμελλος πέρα από πρώην αναπληρωτής Υπουργός είναι και επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη χώρα, καθώς από τις 3 Ιουλίου του 2023 έχει οριστεί από τον Αλέξη Τσίπρα ως Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε η γνώμη του για τα εσωκομματικά προβλήματα έχει ιδιαίτερη αξία. Ο βουλευτής σε άρθρο του με τίτλο «Έκαναν λάθος αυτοί που έφυγαν», πέρα του ότι χαρακτηρίζει μέγα σφάλμα τις αποχωρήσεις στελεχών από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους κατηγορεί ανοιχτά για τη δημοσκοπική καθίζηση του κόμματος. Σύμφωνα με τον ίδιο για την αποδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ και την τρίτη θέση στις δημοσκοπήσεις ευθύνονται αποκλειστικά όσοι επέλεξαν να αποχωρήσουν, ρίχνοντας καρφιά κατά της ομάδας Αχτσιόγλου - Χαρίτση και της «Ομπρέλας» του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν βρίσκει καμία ευθύνη του Στέφανου Κασσελάκη για τη διάσπαση του κόμματος και τη μεγάλη πτώση στις δημοσκοπήσεις, καθώς δεν γράφει απολύτως τίποτα για τις τοξικές επιθέσεις της νέας ηγετικής ομάδας, τις απειλές για διαγραφές ή τις αντικαταστατικές - προκλητικές πρωτοβουλίες Κασσελάκη στο κόμμα.


Σύμφωνα με τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τη μοναδική αξιόπιστη και προοδευτική κυβερνητική διέξοδο απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και όσοι αποχώρησαν ευθύνονται για την αποδυνάμωση αυτής της διεξόδου, καθώς η κοινωνία αναζητά ισχυρή αντιπολίτευση. Συνέχισε τις μομφές κατά των πρώην συντρόφων του στο κόμμα γράφοντας ότι δεν περίμεναν ούτε καν μέχρι το συνέδριο ώστε να εκφράσουν θεσμικά τις πολιτικές τους διαφωνίες. 


Τέλος στο άρθρο του ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισχυρίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εγκλωβίζεται σε εσωστρέφεια επειδή κάποιοι επέλεξαν να υποτιμήσουν τις επιλογές της κοινωνίας και των μελών του κόμματος που ψήφισαν για νέο Πρόεδρο και τόνισε ότι το κόμμα του θα ανταποκριθεί στην ευθύνη για το προοδευτικό αύριο απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.