Μεταξουργείο (το) 1. υποβαθμισμένη γειτονιά «μέχρι και πριν από 40 χρόνια η γειτονιά μας ήταν από τις ωραιότερες της Αθήνας, αλλά μετά έγινε μεταξουργείο» 2. αυτό που δεν το αφήνουν να γίνει καλύτερο «τα κολλήματα του προπονητή κάνουν την ομάδα μεταξουργείο» 3. φτηνή δικαιολογία για διαμαρτυρία «όλοι καταλαβαίνουν ότι οι σύντροφοι δεν δίνουν δεκάρα για την παιδεία και απλώς χρησιμοποιούν το νομοσχέδιο για μεταξουργείο» 

Δείτε τους και ίσως καταλάβετε 

Αν κάποιος θέλει να απολαύσει τη γραφικότητα των «κινημάτων» σε όλο της το μεγαλείο δεν έχει παρά να παρακολουθήσει τη διαμαρτυρία που οργανώθηκε στο Μεταξουργείο (μια «κηδεία του Μεταξουργείου» αντίστοιχης γελοιότητας με εκείνες τις «κηδείες του πολιτισμού» που έλαβαν χώρα πριν από περίπου έναν χρόνο, αν θυμάστε) εναντίον της «τουριστικοποίησης» της περιοχής. Οι διαμαρτυρόμενοι συμπολίτες είναι πιθανότατα από αυτούς που, έχοντας λυμένα τα προβλήματά τους, απολαμβάνουν (εκ τους ασφαλούς βέβαια, δεν είναι τίποτα κορόιδα) το παρακμιακό φολκλόρ, το οποίο όσο να ’ναι αλλοιώνεται από οποιαδήποτε ανάπτυξη. Κακομαθημένοι προνομιούχοι οι περισσότεροι (χωρίς να αποκλείονται και οι κολλημένοι ιδεοληπτικοί), αντιμετωπίζουν την παρακμή σαν ένα σκηνικό όπου ζουν το παραμύθι τους αδιαφορώντας για τους ανθρώπους για τους οποίους η αναβάθμιση της περιοχής και των περιουσιών τους δεν είναι ένα εφηβικό παιχνίδι, αλλά η μοναδική ευκαιρία που μπορεί να έχουν για μια καλύτερη ζωή. 

Βοηθητικοί 

Εχει απόλυτο δίκιο η συντρόφισσα Θεανώ -«Απατεώνες είμαστε;»- Φωτίου όταν λέει ότι οι καταληψίες των πανεπιστημίων «προσφέρουν μια τεράστια υπηρεσία στον ελληνικό λαό». Πραγματικά κανείς δεν θα μπορούσε να αποδείξει την ανάγκη για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων χωρίς τη βοήθεια των συμμοριών που υποβαθμίζουν και καταστρέφουν τα δημόσια. 

Εκκλησίες για όλα τα γούστα 

Ξεκίνησα να διαβάζω την εγκύκλιο της Εκκλησίας για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και εκεί που έλεγε για τους κινδύνους που το νομοσχέδιο φέρνει για την «πατρότητα» και τη «μητρότητα» νόμιζα ότι διάβαζα δηλώσεις του συντρόφου γενικού γραμματέα Κουτσούμπα. Πράγμα καθόλου περίεργο αν κανείς σκεφτεί ότι τόσο η Εκκλησία της Ελλάδας όσο και το ΚΚΕ είναι θρησκευτικοί οργανισμοί. 

Καμία έκπληξη 

Αρκεί να σκεφτείτε πόσα κράτη μέλη του ΟΗΕ στηρίζουν την ισλαμική τρομοκρατία για να καταλάβετε γιατί δεν πρέπει να σας προκαλεί καμία έκπληξη το ότι 12 υπάλληλοι της UNRWA (της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες) συμμετείχαν στην τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.