λοβέρδος(ο) 1. αυτός που εμφανίζεται ξαφνικά «και πάνω που νομίζαμε ότι έχει χαθεί, ο Αντρέας έγινε λοβέρδος μέσα από τις φυλλωσιές και μας κατατρόμαξε» 2. εναλλακτική λύση «δεν χρειάζεται σώνει και καλά να βλέπετε αυτές τις ανεκδιήγητες ελληνικές σειρές, ειδικά τώρα που υπάρχει ο λοβέρδος με τις πλατφόρμες»

Το κόμμα που θα φτιάξει ο σύντροφος Λοβέρδος για να κατέβει στις ευρωεκλογές θα προσφέρει πολύτιμη υπηρεσία σε δύο κατηγορίες ψηφοφόρων: στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που δεν θέλουν να ξαναψηφίσουν έναν φανερά ανεπαρκή πολιτικό αλλά δεν έχουν καμία διάθεση να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία και (κυρίως) στους ψηφοφόρους του Κυριάκου Μητσοτάκη που θέλουν να στείλουν μήνυμα δυσαρέσκειας, αλλά μέχρι τώρα δεν είχαν τρόπο. Αυτούς που όσες ενστάσεις κι αν έχουν για την κυβέρνηση δεν μπορούν να ψηφίσουν τους καταστροφικούς κλόουν από τους οποίους αποτελείται η αντιπολίτευση. Τώρα ο σύντροφος Λοβέρδος προσφέρει μια ασφαλή εναλλακτική καθώς δίνει τη δυνατότητα για ψήφο διαμαρτυρίας που δεν δυναμώνει τα αντιδημοκρατικά δεξιά και αριστερά άκρα. Μια εναλλακτική που μπορεί να λειτουργήσει ως μια βαλβίδα εκτόνωσης για ψηφοφόρους που δεν θέλουν να πάνε μακριά και όταν θα έρθει η ώρα των επόμενων βουλευτικών (κι αν δεν έχει αλλάξει κάτι δραματικά) θα μπορούν να καταμετρηθούν σ’ αυτό που ονομάζεται «μέτωπο λογικής», στο οποίο δυστυχώς δεν μπορεί να ενταχθεί κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Γλέντια

Νομίζω ότι δεν χρειαζόταν ο ξάδερφος του Τσίπρα να μας ενημερώσει ότι κι αυτός στα νιάτα του έχει συμμετάσχει σε λεγόμενο γλέντι κατάληψης. Ο λόγος; Μα δεν υπάρχει τίποτα πάνω του που να δείχνει το αντίθετο.

Δεν είναι και για να καμαρώνει

Με δεδομένο ότι ο πλανήτης έχει περίπου 200 χώρες και ότι η Ελλάδα ανήκει στις 40-45 πλουσιότερες, δεν καταλαβαίνω το καμάρι του πρύτανη του πανεπιστημίου Πατρών ο οποίος, σε ερώτηση για το αν φοβάται τον ανταγωνισμό των ιδιωτικών πανεπιστημίων, είπε «μιλάτε σε έναν πρύτανη που το πανεπιστήμιό του είναι σταθερά στα 1.000 καλύτερα του κόσμου». Αν ήθελε στ’ αλήθεια να δείξει την αξία του ιδρύματος θα μπορούσε απλώς να πει ότι είναι μέσα στα 30 καλύτερα της Ελλάδας.

Ατάκες

«Δεν ξέρω τι εννοείτε πανεπιστημιακή αστυνομία» είπε ο Μιχάλης ο Χρυσοχοΐδης στον Αρη τον Πορτοσάλτε χθες στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και ενώ ήταν μια πολύ πετυχημένη ατάκα νομίζω ότι θα γινόταν ακόμα καλύτερη αν ο υπουργός συμπλήρωνε «και από πού και ως πού τα πανεπιστήμια χρειάζονται αστυνομία; Τι παλαβές ιδέες είναι αυτές για χώρους στους οποίους βασιλεύει η τάξη και η ασφάλεια;»