Στις 4 Μαρτίου θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση της ίδρυσης του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου, το οποίο -όπως έχει σημειώσει ο ίδιος- θα κινείται ανάμεσα στην Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, με στόχο την κάθοδο στις ευρωεκλογές.

Το όνομα του κόμματος, το οποίο ιδρύθηκε με κατάθεση καταστατικού και όλων των απαραίτητων εγγράφων στον Άρειο Πάγο στις 7 Φεβρουαρίου 2024, παραμένει μυστικό, σε αντίθεση με την ανησυχία στο ΠΑΣΟΚ, η οποία δεν μπορεί να κρυφτεί.

Πάντως, ο Ανδρέας Λοβέρδος, κατά την ανακοίνωση της πρόθεσης για τη δημιουργία κόμματος, είχε τονίσει πως το «Εμπρός είναι σύνθημά μου που έρχεται πίσω από πολλά κινήματα στην Ευρώπη». «Ο λόγος που κάνω κόμμα είναι γιατί πιστεύω ότι υπάρχει κενό, πιστεύω ότι αυτό πρέπει να καλυφθεί», είχε σημειώσει.

Μάλιστα ο πρώην υπουργός φέρεται να έχει βολιδοσκοπήσει πρώην και νυν στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει εξασφαλίσει την υποψηφιότητα ενός πρώην υπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, το οποίο, -σύμφωνα και με τα ευρύματα των δημοσκοπήσεων- δεν φαίνεται να μπορεί να συγκεντρώσει υψηλές επιδόσεις στις ευρωεκλογές, γεγονός που εντείνει την ανησυχία για το κόμμα Λοβέρδου.