πολάκης (ο) 1. αυτός που για να επιβάλει την άποψή του φωνάζει και απειλεί, «ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω με ποιο σκεπτικό το εκπαιδευτικό σύστημα ανέχεται τους πολάκηδες», ΣΥΝ. κνίτης, 2. αυτός που έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, υπερόπτης, φαντασμένος, «ο Παύλος είναι τόσο πολάκης που του είναι αδύνατον να συμμορφωθεί με κανόνες και να πειθαρχήσει», 3. αυτός που εξαιτίας της μειωμένης του αντίληψης μπορεί να ξεγελαστεί εύκολα, εύπιστος, «ο Παύλος είναι τόσο πολάκης που νόμιζε ότι μια εικόνα που έδειχνε τον Μητσοτάκη να τραγουδάει γυμνός σε χέβι μέταλ μπάντα ήταν πραγματική».

Κατάπιε αμάσητο το σανό

Οταν πιστεύεις στον μαρξισμό είσαι ικανός να πιστέψεις το οτιδήποτε (συμβαίνει σε όλους τους θρησκόληπτους). Συνεπώς, καμία έκπληξη δεν πρέπει να προκαλεί το ότι ο σύντροφος Πολάκης ανέβασε στο face το book μια εικόνα η οποία έδειχνε το Παρίσι πνιγμένο στο σανό και έγραψε: «Οι αγρότες στο Παρίσι.... Ετσι κέρδισαν....» (ναι, προφανώς είναι το είδος του ανθρώπου που θα χρησιμοποιεί πολλά αποσιωπητικά με λάθος τρόπο). Η εμφανώς κατασκευασμένη από Τεχνητή Νοημοσύνη εικόνα γοήτευσε τόσο τον αψύ Σφακιανό, πιθανότατα λόγω του όγκου του σανού, που την υιοθέτησε ως πραγματική και μόνο κατόπιν υποδείξεων και για να μη γίνει εντελώς ρεζίλι σημείωσε ότι πρόκειται για κατασκευασμένη εικόνα. Κατά τη γνώμη μου κακώς, αφού τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπολίτες στους οποίους απευθύνεται είναι αριστεροί, δηλαδή άνθρωποι που δεν αφήνουν την πραγματικότητα να επηρεάσει τη αντίληψή τους για τον κόσμο.

Περιουσίες

Το μόνο που αναρωτιέμαι μετά την ανάρτηση του συντρόφου Παυλή είναι πόσες φορές άραγε να έχει τσιμπήσει σε ψεύτικα e-mail από υποτιθέμενους πλούσιους Αφρικανούς, οι οποίου του γράφουν ότι θέλουν να του παραχωρήσουν τη μισή τους περιουσία.

Δεν χωράνε και οι δύο στο ίδιο κόμμα

Κατά τα άλλα, ξεκίνησε και επίσημα η κόντρα του συντρόφου Πολάκη με τον μέχρι πρότινος ευνοούμενό του, γοητευτικό (πλην όμως πια μπαμπάτσικο) Στέφανο. Πρόκειται για κόντρα απολύτως αναμενόμενη, καθώς δύο κυρίαρχα αρσενικά (όπως αποκαλούμε τους εγωπαθείς νάρκισσους) είναι δύσκολο να συνυπάρξουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αναβιώσεις

Ακουσα τον Μιχάλη τον Χρυσοχοΐδη να λέει ότι «δεν θα αφήσουμε την τρομοκρατία να αναβιώσει» και αισθάνομαι την ανάγκη να τον ενημερώσω πως όταν μπαίνουν βόμβες στο κέντρο της πρωτεύουσας η τρομοκρατία έχει ήδη αναβιώσει. Δεν είμαστε πια στη φάση της πρόληψης, αλλά στη φάση της καταστολής, την αλλεργία στην οποία πρέπει κάποια στιγμή η κυβέρνηση να ξεπεράσει πριν να είναι πάρα πολύ αργά.