Στην εκτίμηση ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα διαγράψει τον Παύλο Πολάκη, προχώρησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Action 24, στους δημοσιογράφους Άννα Λιβαθυνού και Γιώργο Κακούση. Κληθείς να σχολιάσει τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δυο ανδρών, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι αν και δεν σχολιάζει τα εσωκομματικά άλλων κομμάτων, έκανε την εξαίρεση διότι στην προκειμένη περίπτωση είναι βαθιά πεπεισμένος για την εξέλιξη της πορείας της συγκεκριμένης σχέσης, η οποία -προϊόντος του χρόνου- θα καταλήξει σε διαγραφή του Παύλου Πολάκη, από τον Στέφανο Κασσελάκη. Στην επιχειρηματολογία του ο υπουργός, τόνισε ότι δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να πάει «πιο ψηλά», όταν ο Στέφανος Κασσελάκης προσπαθεί να «πλασάρει» την εικόνα ενός σοβαρού κόμματος από τη μια, κι από την άλλη ο Παύλος Πολάκης βρίζει τον σκιτσογράφο της Καθημερινής σε μια ανάρτηση-προγραφή, για την οποία ουσιαστικά ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται απολογούμενος. Πράγματι του κάνει ζημιά, καθώς σοβαρό κόμμα με Παύλο Πολάκη στις τάξεις του, απλώς δε νοείται.

Το μεγαλύτερο εμπόδιο που βάζει ο Παύλος Πολάκης, δεν είναι τόσο οι δημόσιες αναρτήσεις του, στις οποίες βρίζει δημοσιογράφους και σκιτσογράφους, καθώς δεν «ιδρώνει» ιδιαιτέρως το αυτί του μέσου ΣΥΡΙΖΑίου. Τουναντίον, συνήθως επικροτούν τέτοιου είδους επιθέσεις, καθώς έχουν γαλουχηθεί στο αφήγημα της σκληρής πολεμικής απέναντι σε όλους και σε όλα, από την περασμένη μνημονιακή δεκαετία. Το μεγάλο πρόβλημα, έγκειται στο γεγονός ότι το στυλ ηγεσίας του Στέφανου Κασσελάκη, είναι εντελώς αντίθετο με αυτή τη λογική. Ο Στέφανος Κασσελάκης, δεδομένης της επαγγελματικής του διαδρομής, προσπαθεί να εισάγει το τεχνοκρατικό στοιχείο στον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη με επιχειρήματα που θα έχουν έρεισμα στην κοινωνία, η οποία έχει αποδείξει από το 2019 και μετά, ότι πράγματι έχει σιχαθεί τον λαϊκισμό.

Ο Παύλος Πολάκης ήταν ανάμεσα σε εκείνους που αντέδρασαν στην επικρότηση της προμήθειας των F-35 από τον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ παράλληλα, συγκρούστηκε με τον Γιάννη Ραγκούση στην συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας την προηγούμενη εβδομάδα, επειδή ο Παύλος Πολάκης ζήτησε το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ να είναι «διπλασιασμός των μισθών των γιατρών». Ο Γιάννης Ραγκούσης όταν είπε στον Παύλο Πολάκη ότι «αν τάζουμε διπλασιασμούς και τριπλασιασμούς των μισθών, καλό είναι να λέμε και από που θα βρούμε τα κονδύλια», με τον Παύλο Πολάκη να εξοργίζεται και να λέει ότι θα βρεθούν τα λεφτά, αλλά δίχως να λέει από που. Ο παλιός, καλός, «ορθόδοξος» ΣΥΡΙΖΑ του λαϊκισμού και του «λεφτόδεντρου».

Είναι προφανές ότι ο Παύλος Πολάκης έχει μείνει στην εποχή Τσίπρα, δηλαδή «όχι σε όλα» και «εμείς δίνουμε τα διπλά από την κυβέρνηση», της οποίας τα αποτελέσματα φάνηκαν στις εκλογές του 2023 με την καταβαράθρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Ασχέτως αν αυτή η λογική πουλάει στους σκληρά κομματικούς, τον υπόλοιπο κόσμο τον απωθεί. Συνεπώς, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει και πολλές επιλογές μπροστά του: είτε θα διαγράψει τον Παύλο Πολάκη, είτε θα τον αφήσει να τον «πάρει στον λαιμό του». Εάν πάντως έχει ενδοιασμούς, για το πώς θα εκλαμβάνονταν μια τέτοια κίνηση «πολιτικής πατροκτονίας», ας είναι ήσυχος, το ίδιο ακριβώς έκανε και ο Αλέξης Τσίπρας με τον Αλέκο Αλαβάνο.

Η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη

Άννα Λιβαθυνού: «Η σύγκρουση η οποία υπάρχει μεταξύ του κυρίου Πολάκη και του κυρίου Κασσελάκη -ακόμα λέει, δεν είναι οριστική η ρήξη μεταξύ τους- σίγουρα η σχέση τους δεν είναι όπως ήταν στο αρχικό στάδιο. Τι λέτε εσείς για αυτό; Πώς βλέπετε να εξελίσσεται αυτή η σχέση;»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Εγώ δεν σχολιάζω γενικώς εσωκομματικά, αλλά έχω να πω το εξής γιατί το πιστεύω. Ο κύριος Κασσελάκης προσπαθεί να κάνει κάτι καινούριο στον ΣΥΡΙΖΑ. Σεβαστό και θεμιτό. Μην παρεξηγηθώ, Δημοκρατία έχουμε, το κάθε κόμμα να κάνει την προσπάθειά του - και ο κύριος Κασσελάκης, προφανώς. Με τον Πολάκη στην βιτρίνα, αυτό δεν είναι εφικτό. Δηλαδή, θες να παρουσιάσεις έναν καινούριο ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίζεις τις αμυντικές δαπάνες -που δεν τις ψήφιζες- για να δείξεις ότι είσαι ένα κόμμα της "πατριωτικής Αριστεράς", όπως το λέει. Επικροτείς τους εξοπλισμούς, την αγορά των F-35 για να δείξεις εθνικό μέτωπο. Την ίδια στιγμή, πρέπει να απολογείσαι για τον Πολάκη, που βρίζει τον Ηλία Μακρή της Καθημερινής με σκαιές εκφράσεις. Δεν κολλάει. Θέλω να πω, ότι στην προσπάθεια του κυρίου Κασσελάκη, να κερδίσει τον Μητσοτάκη -όπως λέει-, πιστεύω ότι ο Πολάκης του Κάνει ζημιά. Αυτό αργά ή γρήγορα, θα τους οδηγήσει στο να χωρίσουν οι δρόμοι τους. Είναι αναπόφευκτο. Είναι αυτό που λέγανε οι αρχαίοι, "το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον". Τώρα σε ποιο χρονικό σημείο θα γίνει, αυτό θα το επιλέξουν οι δυο τους, αλλά δε νομίζω ότι μπορούν πραγματικά -ασχέτως των προσωπικών σχέσεων- ο Πολάκης είναι μεγάλο εμπόδιο, για όποιο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, θέλει να ανέβει παραπάνω. Για αυτό και ο Τσίπρας αν θυμάστε, που τον συμπαθούσε πάρα πολύ, είχε φτάσει ένα βήμα πριν τη διαγραφή του. Τελικά δεν τόλμησε ο Τσίπρας να τον διαγράψει. Πιστεύω ότι ο Κασσελάκης είναι πιο "κρύο αίμα" από τον Τσίπρα. Ο Τσίπρας ήταν λίγο συναισθηματικός, δεν διέγραφε εύκολα. Ήταν λίγο ισορροπιστής. Ο Κασσελάκης νομίζω θα τον διαγράψει εύκολα τον Πολάκη».

Γιώργος Κακούσης: «Είναι killer ο Κασσελάκης;»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Μου δείχνει πιο killer, ναι».

Γιώργος Κακούσης: «Αυτό κάνει και πιο ηγετικό προφίλ όμως, ε;»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Αυτό θα το κρίνει λαός. Αλλά άμα έχεις δουλέψει στην Goldman Sachs, λίγο killer θα γίνεις, αναγκαστικά, δεν γίνεται διαφορετικά».

Άννα Λιβαθυνού: «Και παρόλο που τον στήριξε ο Πολάκης - ήταν από τα πρώτα πρόσωπα τα οποία στήριξαν την εκλογή του κύριου Κασσελάκη».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Μπορεί να τον στήριξε, αλλά επαναλαμβάνω, στον κεντρικό του στόχο να πάει τον ΣΥΡΙΖΑ πιο πάνω, ο Πολάκης είναι σίγουρα βάρος. Αντικειμενικά να το δούμε δηλαδή».