Ο Παύλος Πολάκης ξαναχτυπά και ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ν' αντιδρά υιοθετεί το δόγμα του που περιλαμβάνει αλλαγές δικαστών και κλείσιμο στις φυλακές πολιτικών και μη αντιπάλων που δεν ακολουθούν ή επικρίνουν τη γραμμή του κόμματος. Τα όσα είπε σε κομματική εκδήλωση στις 26 Ιανουαρίου, αποκαλυπτικά. Επιβεβαιώνουν απλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αλλάξει στο παραμικρό.

Όπως αποκαλύπτει στη στήλη του «Αλάτι και Πιπέρι» στην «Απογευματινή» ο δημοσιογράφος Γιώργος Κατσίγιαννης, ο Παύλος Πολάκης μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα επαναφέρει σε νέα βερσιόν το δόγμα «να βάλουμε και κανέναν φυλακή, για να κερδίσουμε τις εκλογές» στο πλαίσιο της επιχείρησης ελέγχου της Δικαιοσύνης μέσω απομάκρυνσης δικαστών και τοποθέτησης νέων, πιθανότατα με την έγκριση του κόμματος.

Στην ομιλία του, σύμφωνα με τα όσα καταγράφει ο Γιώργος Κατσίγιαννης, κυριάρχησαν οι ύβρεις και οι γνωστές αναφορές Πολάκη για «απατεώνες», «κλέφτες», «κοπρίτες», «λαμόγια» και μάλιστα ανέφερε και ονόματα.

Και εκεί που ο οίστρος του ήταν υψηλός ένας εκ των παρευρισκομένων τον ρώτησε:: «Φυλακή θα τους βάλουμε;» με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ν' απαντά: «Αν αλλάξουμε τη Δικαιοσύνη, ναι, αν δεν την αλλάξουμε, όχι. Η πιο σωστή απάντηση αυτή είναι».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε ότι θα φτιάξει καινούργια σχολή δικαστών και θα οδηγήσει σε εθελουσία έξοδο όλους τους δικαστικούς που είναι 50-60 ετών ανακοινώνοντας πως την πρότασή του αυτή θα την καταθέσει προς ψήφιση και στο συνέδριο του κόμματος.

Αξίζει φυσικά να αναφερθεί ότι ο Παύλος Πολάκης δεν τα λέει πρώτη φορά ενώ και ο Στέφανος Κασσελάκης έχει εμφανιστεί να υιοθετεί τις απόψεις αυτές αποδεχόμενος αναφορές περί ανάγκης «ξεδοντιάσματος» της Δικαιοσύνης και αλλαγών όπως αυτές που περιγράφει ο συνεργάτης του βουλευτής.

Και άλλες προτάσεις όμως κατέθεσε ο αψύς Κρητικός. Εμφανίσθηκε ιδιαίτερα γενναιόδωρος αφήνοντας να εννοηθεί πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση οι μισθοί των γιατρών θα φθάσουν τους μισθούς των γιατρών που εργάζονται στο εξωτερικό, γύρω στις 7.000 ευρώυποσχέθηκε επιστροφή της 13ης και της 14ης σύνταξης, καθώς και 13ο και 14ο μισθό στον δημόσιο τομέα.

Επανακρατικοποίησε τα… ΕΛΠΕ αλλά και τη ΔΕΗ, ενώ μίλησε για φορολόγηση ύψους 1 δισ. ευρώ στα κέρδη του ΟΠΑΠ, ξεχνώντας όπως είναι φυσικό ότι στα ΕΛΠΕ και στη ΔΕΗ η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που δρομολόγησε την αναβάθμιση των ιδιωτικοποιήσεών τους. Επίσης είναι αυτή που αφαίρεσε τον φόρο στον ΟΠΑΠ.

Αυτά βέβαια είναι ψιλά γράμματα για τον συντονιστή των επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ και μέντορα (τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα) του Στέφανου Κασσελάκη.