χαρηδούκας (ο) 1. αυτός που κατά τύχη και από σπόντα βρίσκεται σε θέση ευθύνης «όταν έγινε διευθυντής ο χαρηδούκας ο Γιώργος καταλάβαμε ότι το τέλος της εταιρείας είναι κοντά» 2. υποστηρικτής ή θαυμαστής τραμπούκων και λοιπών παραβατικών «το να είσαι χαρηδούκας στα 16 σου δεν είναι και τόσο μεγάλο πρόβλημα, αλλά το να παραμένεις χαρηδούκας και μετά τα 25-30 είναι τουλάχιστον θλιβερό» 3. αυτός που έχει περίεργη κώμη «υπάρχει άραγε πιο χαρηδούκας πολιτικός από τον Τραμπ;»

Το χάος τους... ενώνει

Η στήριξη από τις πιο υστερικές πολιτικές δυνάμεις και η φιλομπαχαλική στάση του έκανε την εκλογή του συντρόφου Δούκα στη θέση του δημάρχου της Αθήνας ένα πολύ κακό νέο για την πόλη και τους μόνιμους κατοίκους της. Και όλα δείχνουν ότι τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα απ’ όσο πιστέψαμε αρχικά. Μιλώντας στην εκπομπή της Νίκης της Λυμπεράκη, στο MEGA, ο δήμαρχος με την παράξενη κώμη, αφού δήλωσε ότι στηρίζει τους τραμπούκους καταληψίες των πανεπιστημίων, αφού ξαναράδιασε τους «προβληματισμούς» του για την τοποθέτηση των καμερών, αποκάλυψε ότι σκοπεύει να παραχωρήσει αναξιοποίητα κτήρια του δήμου «σε συλλόγους και συλλογικότητες». Και γιατί να μην το κάνει; Σάμπως είναι δικά του; Των κορόιδων των φορολογουμένων είναι και άρα ο δήμαρχος δεν έχει κανένα κίνητρο να τα αξιοποιήσει και πολύ λογικά προτιμά να τα κάνει δωράκι στα φιλαράκια του. Στο κάτω κάτω ήρθε για να ενώσει και να γίνει δήμαρχος όλων των μπαχαλάκηδων.

Προοπτικές

«Ούτε γκαρσόνια θα γίνετε ούτε στη Γερμανία θα φύγετε» διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός τους αγρότες. Και μπορεί εκείνος να το είπε για να τους ενθαρρύνει, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι συνιστά ενθάρρυνση το να αποκλείεις προοπτικές για μια καλύτερη ζωή.

Καλό είναι να αγοράσει κάνα ρούχο

Είδα τις φωτογραφίες του Στέφανου από την επίσκεψή του σε barber shop (κουρείο που δουλεύουν μουσάτοι με τατουάζ) και σφίχτηκε η καρδιά μου. Μα δεν έχει αυτό το παιδί ανθρώπους να τον νοιάζονται να του κάνουν δώρο μερικά ρούχα στο νούμερό του και αναγκάζεται να φορά αυτά που φορούσε όταν πήγαινε στο γυμνάσιο;

Φροντίδες

Νόμιζα ότι είχα ακούσει και είχα διαβάσει κάθε ανοησία για το θέμα της οικογένειας μέχρι που διαπίστωσα ότι υπάρχουν συμπολίτες οι οποίοι, με αφορμή μια συσκευασία γάλακτος, δεν θεωρούν οικογενειακή την εικόνα ενός μπαμπά που βάζει γάλα στην κόρη του. Ισως γιατί στο μυαλό τους η φροντίδα των παιδιών δεν είναι και πολύ αντρική δουλειά.