δημόσια παιδεία (η) 1. αυτό που παραδίδεται σε παραβατικούς και φανατικούς ιδεοληπτικούς, «παρά τις υποσχέσεις, οι δρόμοι της πρωτεύουσας εξακολουθούν να είναι δημόσια παιδεία». 2. αυτό που κοστίζει πολύ ακριβότερα απ’ ό,τι φαίνεται. «σκεφτόμουν να πάρω ένα μεταχειρισμένο 4x4. αλλά υπολόγισα τα καύσιμα, τα τέλη και τα σέρβις και κατάλαβα ότι είναι δημόσια παιδεία». 3. αυτό για το οποίο δεν νοιάζεται κανείς. «πολύ απογοητευτικό να διαπιστώνεις ότι οι εκατοντάδες συμπολίτες που σκοτώνονται κάθε χρόνο στην άσφαλτο είναι δημόσια παιδεία».

Παραχώρηση που δείχνει υποχώρηση

Δεν ξέρω τι να σκεφτώ για την εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία τα πανεπιστήμια, τα οποία τελούν υπό κατάληψη από τους κνίτες και τις συμμορίες των μπάχαλων, καλούνται να κάνουν τις εξετάσεις τους διαδικτυακά. Καταλαβαίνω ότι οι εξετάσεις πρέπει να γίνουν, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί το κράτος παραχωρεί τα κτίριά του στους παραβατικούς ιδεοληπτικούς και δεν προσπαθεί, έστω και λίγο, για το αυτονόητο: τα δημόσια πανεπιστήμια να γίνουν χώρος σπουδών για όλους τους φοιτητές και όχι χώρος επαναστατικής γυμναστικής για λίγους πονηρούς ή βλαμμένους. Δεν καταλαβαίνω πού αποσκοπεί αυτή η διαρκής υποχώρηση μπροστά στις βλαβερές μειοψηφίες, οι οποίες παραμένουν εντελώς ανενόχλητες, την ώρα που οι πολλοί υποχρεώνονται να μείνουν σιωπηλοί στη γωνίτσα τους περιμένοντας κάποιος, έτσι για αλλαγή, να νοιαστεί για τη δημόσια εκπαίδευση και να την απαλλάξει από την αρρώστια που τη σκοτώνει.

Συλλεκτικά

Μιας και γράφω για πανεπιστήμια και καταλήψεις, θα ήθελα να παρακαλέσω το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να μου χαρίσει ένα από τα ωραία μπλουζάκια της στολής της πολυδιαφημισμένης Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Μαθαίνω ότι με την εξαφάνισή της, τα εν λόγω ενδύματα έχουν ήδη αρχίσει να αποκτούν συλλεκτική αξία.

Διαγνώσεις που θέλουν προσοχή

Διάβασα ότι ένα μέλος της Ιεράς Συνόδου αντιλαμβάνεται την ομοφυλοφιλία ως ψυχική ασθένεια και νομίζω πως ίσως να μην είναι φρόνιμο να κάνει τέτοιου είδους διαγνώσεις κάποιος που έχει ορκιστεί ισόβια αγαμία προκειμένου να ικανοποιήσει μια παντοδύναμη οντότητα της οποίας η ύπαρξη δεν έχει ποτέ αποδειχθεί και η οποία θεωρείται υπεύθυνη για τη δημιουργία των πάντων και άρα και για τη σεξουαλική επιθυμία.

Ταυτίσεις

Νομίζω ότι δεν ήταν απαραίτητο οι σύντροφοι να κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Ισραηλινή Πρεσβεία το Σάββατο που ήταν και ημέρα της επετείου του Ολοκαυτώματος των Εβραίων. Εχουμε ήδη καταλάβει (και μάλιστα εδώ και πολύ καιρό) με ποιους ταυτίζονται.