πρύτανης (ο) 1. αυτός που είτε από αμέλεια είτε με δόλο ζημιώνει τον τομέα ευθύνης του, «κάθε διοικητής αστυνομικού τμήματος που δεν επιβάλλει το νόμο είναι ένας πρύτανης», 2. αυτός που θέλει εξουσία αλλά φοβάται να την ασκήσει, «ο νέος προπονητής είναι τόσο πρύτανης που δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα στην ομάδα», 3. αυτός που δυσφημεί τα δημόσια πανεπιστήμια, «κνίτες, εξωκοινοβουλευτικοί αριστεροί και άλλοι τέτοιοι πρυτάνεις έχουν αναλάβει εργολαβία τη διαφήμιση των ιδιωτικών πανεπιστημίων». 

Ακατάλληλοι και λόγω της ανοχής 

Με χαρά διαβάζω ότι γονείς ετοιμάζονται να κάνουν αγωγές σε πρυτάνεις, οι οποίοι δεν κάνουν απολύτως τίποτα προκειμένου να εμποδίσουν τους αριστερούς ιδεοληπτικούς να τινάξουν άλλη μια εξεταστική στον αέρα. Με την κατάργηση του ασύλου η επέμβαση της Αστυνομίας εναντίων των καταστροφέων της δημόσιας εκπαίδευσης καταληψιών είναι ένα τηλέφωνο μακριά, αλλά για κάποιους πρυτάνεις αυτή είναι μια απόσταση που δεν θέλουν να διανύσουν. Κάποιοι επειδή είναι και οι ίδιοι το ίδιο ιδεοληπτικοί, κάποιοι επειδή φοβούνται και κάποιοι ίσως επειδή ποντάρουν στο ότι η δυσφήμηση του δημόσιου πανεπιστημίου θα ανοίξει περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις στον ιδιωτικό τομέα, αλλά όλοι επειδή στην πραγματικότητα είναι ακατάλληλοι για τη θέση την οποία κατέχουν. Πράγμα που σημαίνει πως αν τελικά οι γονείς δεν κάνουν αυτό που πρέπει, είναι υποχρέωση του υπουργείου να το κάνει και να φροντίσει ώστε αυτοί οι άνθρωποι να μείνουν μακριά από τα πανεπιστήμια, που, με την ανοχή ή τη βοήθειά τους, καταστρέφουν οι αριστερές συμμορίες. 

Διαθέσεις 

Τελικά αρκούσε μια και μόνο τροπολογία από το υπουργείο Εσωτερικών για να ξεβρακωθούν (ευτυχώς μόνο μεταφορικά) οι σύντροφοι της αντιπολίτευσης και να αποδειχθεί ότι στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία διάθεση να διευκολύνουν τους αποδήμους Ελληνες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα όταν θα χρειαστεί να το ασκήσουν, τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις εθνικές. 

Δεν είναι τόσο καλή η ιδέα του 

«Να πάρουμε τα παιδιά μας και να πάμε μαζί στο γήπεδο», πρότεινε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο Μιχάλης ο Χρυσοχοΐδης, ως ένα από τα πράγματα να γίνουν -βάζοντας όλοι το χεράκι μας- προκειμένου να απαλλαχθούν τα γήπεδα από τους εγκληματίες και τις συμμορίες. Ωστόσο, θα μου επιτρέψετε να είμαι κάπως επιφυλακτικός. Ο λόγος; Μα απλά επειδή δεν είμαι σίγουρος ότι είναι πολύ καλή ιδέα να κάνουμε τα παιδιά μας ασπίδες σε εμπόλεμη ζώνη, λες και είμαστε τρομοκράτες της Χαμάς. 

Ασήμαντη 

Παρατηρώ ότι πολλή κουβέντα γίνεται για την «απόφαση» της Ιεράς Συνόδου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά δεν ακούω κανέναν να επισημαίνει ότι η «απόφαση» αυτή έχει τόση σημασία όσο η φυλάκιση στη Μονόπολη. Στην πραγματική ζωή δεν αλλάζει απολύτως τίποτα.