κατάληψη (η) 1. κλοπή χώρου από τον νόμιμο ιδιοκτήτη του «αποφασίσαμε να κάνουμε κατάληψη στο σπίτι σου και σου απαγορεύουμε την είσοδο» 2. προσπάθεια δυσφήμησης των δημοσίων πανεπιστημίων «οι καταλήψεις στα ΑΕΙ όλης της χώρας θα συνεχιστούν μέχρι να απαξιωθεί εντελώς η δημόσια εκπαίδευση» 3. ανοησία, βλακεία «μεγάλη κατάληψη να χρησιμοποιείς λογικά επιχειρήματα σε συζήτηση με ιδεολόγο»

Αν δεν ήξερα την ανοησία που τους δέρνει, θα πίστευα ότι οι «αγωνιστές» καταληψίες των δημοσίων πανεπιστημίων της χώρας είναι πληρωμένοι από συμπολίτες που θέλουν να ιδρύσουν μη κρατικά πανεπιστήμια σε μια αθέμιτη προσπάθεια να απαξιώσουν τον ανταγωνισμό. Δεν θυμάμαι κανέναν άλλον να δουλεύει με τόση συνέπεια και τόσο αποτελεσματικά για τη δυσφήμηση της δημόσιας εκπαίδευσης όσο αυτοί που υποτίθεται ότι αγωνίζονται για την προάσπισή της. Ομως αυτά τα μαυροφορεμένα ζόμπι που συλλαβιστά παπαγαλίζουν συνθήματα δεν είναι πληρωμένοι δυσφημιστές, αλλά κάτι πολύ χειρότερο: είναι φανατικοί ιδεολόγοι οι οποίοι, όπως συμβαίνει με όλους τους φανατικούς, καταστρέφουν αυτό που νομίζουν ότι υπερασπίζονται. Στην πραγματικότητα, δεν έχουν καμία διαφορά από έναν παλιάνθρωπο που πλακώνει στο ξύλο τη σύζυγό του λέγοντας πόσο πολύ την αγαπάει και γι’ αυτό η άμεση επέμβαση της αστυνομίας και η σύλληψη των επίδοξων καταληψιών της πρυτανείας στην πανεπιστημιούπολη ήταν μια απρόσμενη πράξη έμπρακτης στήριξης στο δημόσιο πανεπιστήμιο. Στήριξη που για να έχει αξία πρέπει να έχει και συνέχεια.

Ευαίσθητοι

Η επίθεση που δέχτηκαν ένας γιατρός εφημερίας και νοσηλευτές του νοσοκομείου Μεσολογγίου από μέλη της πιο ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας δεν πρέπει να μας οδηγεί σε βιαστικά συμπεράσματα. Οι ευαίσθητοι συμπολίτες έχουν συχνά αντιδράσεις που μοιάζουν ακατανόητες στους αναίσθητους που τους περιτριγυρίζουν.

Δεν μπορεί παρά μια μέρα να ξανάρθει

Ανακουφίστηκα όταν άκουσα τον γγ του συνδικάτου εργαζομένων στον ΟΑΣΑ να προβλέπει ότι ο οδηγός λεωφορείου που έλυνε σταυρόλεξο ενώ οδηγούσε θα γυρίσει στην εργασία του. Θα ήταν πραγματικά άδικο οι αστικές συγκοινωνίες να χάσουν έναν τόσο ταλαντούχο εργαζόμενο, ο οποίος σίγουρα κατάλαβε το λάθος του και από εδώ και στο εξής την ώρα της οδήγησης θα περιοριστεί στο σερφάρισμα στο κινητό.

Φιλότιμοι

Ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω γιατί η ηγεσία του ΥΠΠΟ επιμένει να στερήσει από τους φιλότιμους αρχαιοφύλακες τον έλεγχο των ταμείων της Ακρόπολης. Αν κρίνω από την άνεση με την οποία κλείνουν το μνημείο όποτε τους κάνει κέφι, αυτοί είναι οι ιδιοκτήτες του Ιερού Βράχου και το λογικό είναι αυτοί να ελέγχουν τα έσοδά του.