πολιτικάντης (ο) 1. πολιτικός που προκειμένου να πετύχει τους στόχους του καταφεύγει στη δημαγωγία, στον λαϊκισμό και τα ευτελή ή βρόμικα κόλπα, «ό,τι είναι η πρέμιερσιπ για τους ποδοσφαιριστές είναι ο ΣΥΡΙΖΑ για τους πολιτικάντηδες», 2. πολιτικός του οποίου οι απόψεις και οι θέσεις καθορίζονται από τις ορέξεις των ψηφοφόρων του, «ο Νίκος πιστεύει ότι είναι σωστά τα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά θα το καταψηφίσει γιατί ως πολιτικάντης δεν θέλει να δυσαρεστήσει την πελατεία του»

Ο,τι θέλει ο πελάτης του καθενός

Το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών έχει γίνει το πεδίο στο οποίο οι πολιτικάντηδες βουλευτές ξεδιπλώνουν την κουτοπονηριά τους. Από τη μια οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, που, αντί να στηρίζουν έναν πρωθυπουργό που καταθέτει ένα νομοσχέδιο το οποίο είναι πολύ προοοδευτικό για ένα κομμάτι του κόμματός τους, τον κατηγορούν για δειλία και προσπαθούν να του στήσουν εμπόδια, αποδεικνύοντας ότι στην πραγματικότητα δεκάρα δεν δίνουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Από την άλλη οι πολιτικάντηδες βουλευτές της Νέας της Δημοκρατίας, με κορυφαίους εκείνους οι οποίοι ισχυρίζονται ότι θα μπορούσαν όλα όσα προβλέπονται για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών να ενταχθούν στο πλαίσιο του συμφώνου συμβίωσης. Εκείνους δηλαδή που, ενώ παραδέχονται ότι τα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο είναι σωστά, δεν θέλουν να τα στηρίξουν και να τα ψηφίσουν για να μη δυσαρεστήσουν την εκλογική τους πελατεία, την οποία αντιμετωπίζουν όπως ένα γκαρσόνι αντιμετωπίζει τους πελάτες του.

Υπηρέτες

Εχει πολλή πλάκα να βλέπεις το ΠΑΣΟΚ να θυμώνει με τον ηγέτη της Τζάκρη και να τον αποκαλεί «Πολάκη made in USA», την ώρα που τόσο ο σύντροφος Πολάκης όσο και ο Κασσελάκης δεν είναι τίποτα περισσότερο από αυθεντικοί υπηρέτες της πιο παλιάς και ισχυρής πασοκικής παράδοσης: του αυριανισμού.

Δεν τους χωράει το μαγαζί

Και αφού γράφω για τον Στέφανο και τον Παυλή, νομίζω ότι ήρθε η ώρα να κάνω και γραπτά μια πρόβλεψη που εδώ και καιρό έχω κάνει προφορικά: Μέχρι το τέλος της χρονιάς ο Στέφανος θα έχει διώξει από το κόμμα τον μέντορά του, τον σύντροφο Πολάκη. Το κόμμα είναι πολύ μικρό για πολλά αφεντικά.

Γρουσουζιά

Το βασικό ερώτημα γύρω από την εκτέλεση του 44χρονου νονού της νύχτας στον Νέο Κόσμο δεν είναι το γιατί τον δολοφόνησαν. Είναι το γιατί κυκλοφορούσε ελεύθερος. Και δυστυχώς η απάντηση είναι πάντα η ίδια: Πώς να μην κυκλοφορεί ελεύθερος σε μια χώρα στην οποία η Πολιτεία θεωρεί την επιβολή του νόμου γρουσουζιά;