μασάζ (το) 1. επίμονη μάλαξη σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος για θεραπευτικούς ή χαλαρωτικούς λόγους, «δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά ο πυρετός δεν περνάει με μασάζ», 2. επίμονη λεκτική μάλαξη του εγκεφάλου πολιτικών προκειμένου να ξεπιαστεί, «δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί έμοιαζε τόσο χαλαρωμένος ο Μηταράκης μέχρι που έμαθα ότι του έκανε μασάζ ο Σκέρτσος».

Τα λάδια θα πάνε στράφι

Λίγο η φαντασία μου, λίγο η θυμηδία που μου προκαλούν τα δημοσιογραφικά κλισέ, όλη μέρα χθες φανταζόμουν τους ξεροκέφαλους βουλευτές της Νέας της Δημοκρατίας, στους οποίους όπως διαβάζω και ακούω έγινε «μασάζ» προκειμένου να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, να κυκλοφορούν στην Πειραιώς με πετσέτες και μπουρνούζια και να ξαπλώνουν σε ειδικά κρεβάτια προκειμένου να απολαύσουν (ή να υποστούν) το μασάζ από τον μασέρ Σκέρτσο, που τους περιμένει με το ειδικό λάδι στα χέρια. Μπορεί η εικόνα του λαδωμένου Στυλιανίδη ή του Μηταράκη με μπουρνούζι να είναι κάπως δυσάρεστη, αλλά δεν είναι τίποτα μπροστά στην εντελώς απογοητευτική πραγματικότητα ανθρώπων που είτε από ψυχολογικό είτε από πολιτικάντικο κόλλημα επιμένουν να αντιστέκονται στο συμβιβασμό νομοθεσίας και πραγματικότητας. Κι επειδή και στις δύο περιπτώσεις μιλάμε για κόλλημα που δεν στηρίζεται σε λογική επιχειρηματολογία αλλά σε ιδεοληψίες και ψηφοθηρία, φοβάμαι ότι το «μασάζ» θα πάει χαμένο και δεν θα έχει «happy end». Ο ιδεοληπτικός δεν καταλαβαίνει τα επιχειρήματα και ο συμφεροντολόγος δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτά.

Σταυρόλεξα

Σε διαθεσιμότητα μέχρι να ολοκληρωθεί ο πειθαρχικός έλεγχος τέθηκε ο οδηγός λεωφορείου που οδηγούσε και ταυτοχρόνως έλυνε και σταυρόλεξο. Ειδική επιτροπή του υπουργείου θα εξετάσει τις ικανότητες του οδηγού και θα αποφασίσει το επίπεδο δυσκολίας που πρέπει να έχουν τα σταυρόλεξα που θα λύνει στο μέλλον την ώρα της διαδρομής.

Κριτική σε άσχετα θέματα

«Το δημογραφικό πρόβλημα δεν λύνεται με γάμους ομοφύλων», συμπέρανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, σύντροφος Παρασκευαΐδης, και μπορεί αυτό που λέει να μοιάζει σωστό, αλλά είναι και εντελώς άσχετο. Είναι σαν κάποιος να λέει «το πρόβλημα των νοσοκομείων δεν λύνεται με την επιστολική ψήφο». Σε κάθε περίπτωση, αν ο σύντροφος έχει καημό με το δημογραφικό, θα πρέπει να απαιτήσει να επιτραπεί σε ζευγάρια ομόφυλων να κάνουν παιδιά με παρένθετη μητέρα γιατί κάθε ένα από αυτά τα παιδιά θα είναι και ένα Ελληνόπουλο που τώρα δεν θα γεννηθεί.

Τσιμέντα

Πολύ σωστά διετάχθη ΕΔΕ εναντίον των δύο αστυνομικών, που, αφού είδαν ότι οι υπηρεσιακές ενημερώσεις τους καταλήγουν σε αυτιά κουφών, μπάλωσαν μόνοι τους με τσιμέντο κάτι επικίνδυνες λακκούβες σε κεντρικό δρόμο στην Κω. Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. καταλαβαίνει ότι αστυνομικοί που νοιάζονται στ’ αλήθεια για τους πολίτες χαλάνε την πιάτσα και πρέπει να ελεγχθούν πειθαρχικά.