κνίτης (ο) 1. στην κυριολεξία μέλος της νεολαίας του ΚΚΕ, αλλά ο όρος χρησιμοποιείται για να περιγράψει κάθε μέλος του ΚΚΕ «ο Νίκος είναι κνίτης, πράγμα που σημαίνει ότι είναι χαμένος χρόνος να του μιλάς για δημοκρατία και νομιμότητα» 2. ξεροκέφαλος, κολλημένος, συντηρητικός «ο Γιώργος είναι τόσο κνίτης στο φαγητό που ποτέ δεν δοκιμάζει τίποτα καινούργιο» 3. αυτός που έχει ασυλία, που είναι υπεράνω του νόμου «δεν καταλαβαίνω τι εννοείτε πέρασα με κόκκινο... είμαι κνίτης και δεν έχω καμία υποχρέωση να τηρώ τον ΚΟΚ» 

Μια μορφή πολιτικής αδιαφορίας 

Αν κάποιος μου ζητούσε να του πω τι ακριβώς είναι ένας κνίτης θα τον έβαζα να παρακολουθήσει ένα μικρό απόσπασμα από την εκπομπή στην οποία ήταν καλεσμένοι ο Γιάννης ο Λοβέρδος και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Κυριάκος Ιωαννίδης. Πιο συγκεκριμένα, το απόσπασμα στο οποίο ο Λοβέρδος λέει ότι το παιδί του θα χάσει τις εξετάσεις του εξαιτίας των καταλήψεων, για να πάρει την κοφτή απάντηση «θα δώσει αργότερα το παιδί σας» από τον σύντροφο Ιωαννίδη. Γιατί αυτό είναι ένας κνίτης. Κάποιος που θέλει να αποφασίζει για τις ζωές των άλλων χωρίς κανένας να του έχει δώσει καμία τέτοια δικαιοδοσία. Κάποιος που αδιαφορεί για τον νόμο επειδή βαφτίζει «νόμιμο» ό,τι συμφωνεί με τα συμφέροντα του Κόμματος. Κάποιος που νομίζει ότι όχι μόνο ξέρει καλύτερα από όλους ποιο είναι το καλό τους, αλλά που πιστεύει ότι έχει κάθε δικαίωμα (και στις πιο άρρωστες περιπτώσεις ακόμα και χρέος) να τους το επιβάλλει. 

Ασυλίες 

Οι καταλήψεις στις σχολές, οι παρελάσεις με τα στειλιάρα, οι επιθέσεις σε αστυνομικούς και γενικώς η δράση των μελών του ΚΚΕ επιβεβαιώνει αυτό που ξέρουμε εδώ και πολλά χρόνια: το 1974 το ΚΚΕ δεν νομιμοποιήθηκε απλώς. Κέρδισε απόλυτη ασυλία και το δικαίωμα να αδιαφορεί πλήρως για κάθε είδους νομιμότητα. 

Δεν είχε δώσει δικαιώματα στη γειτονιά

Αν κάποιος έχει κάθε λόγο να σέβεται την ελληνική Δικαιοσύνη είναι ο τράπερ ο οποίος συνελήφθη για τον ξυλοδαρμό ενός μουσικού. Βλέπετε, ο τράπερ είχε ξανασυληφθεί με 122 γραμμάρια κόκας στην κατοχή του, αλλά η αξιοσέβαστη ελληνική Δικαιοσύνη έκρινε ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να πάψει να κυκλοφορεί ελεύθερος. 

Ακύρωση 

Καμία έκπληξη από την ακύρωση της ανάπλασης στον λόφο του Στρέφη που αποφάσισε ο δήμαρχος Αθηναίων, ο σύντροφος ο Χάρης ο Δούκας. Στο κάτω κάτω, από την αρχή ήταν φανερό ότι ο πολιτικός με την ανεξήγητη κώμη δεν είναι δήμαρχος της Αθήνας αλλά δήμαρχος των… Κινημάτων.