σύριζα (ο) 1. θεατρική ομάδα που ανεβάζει αποκλειστικά κωμωδίες, σατιρικός θίασος «συνήθως βαριέμαι να πηγαίνω στο θέατρο εκτός αν είναι για παράσταση κανενός σύριζα» 2. αυτός που αυτογελοιοποιείται προσποιούμενος τον σοβαρό «φοβάμαι πως ο αριθμός των δημοσιογράφων που είναι σύριζα δεν είναι καθόλου μικρός» 3. ομάδα ή οργανισμός υπό διάλυση «ο Ολυμπιακός φαινόταν σύριζα, αλλά πήγε και έριξε 4 στην Τούμπα»

Λίγα πράγματα είναι τόσο διασκεδαστικά όσο το να παρακολουθεί κανείς τους συριζαίους να πιάνονται μαλλί με μαλλί καθώς συνειδητοποιούν ότι η πτώση όχι μόνο δεν ανακόπτεται, αλλά τα μονοψήφια πλησιάζουν με όλο και μεγαλύτερη ταχύτητα. Ο Στέφανος με τα στενά ρούχα πιστεύει ότι φταίνε τα παλιά στελέχη του κόμματος, τα παλιά στελέχη του κόμματος πιστεύουν ότι φταίει ο Στέφανος με τα στενά ρούχα και η πραγματικότητα είναι ότι και οι δύο πλευρές έχουν δίκιο. Ο ηγέτης της Τζάκρη είναι μια καρικατούρα υπερφιλόδοξου, αλλά εντελώς άσχετου πολιτικού και οι υπόλοιποι είναι πολιτικά απολιθώματα χωρίς καμία προσωπική λάμψη και χωρίς καμία φανερή ικανότητα πλην της αναπαραγωγής κλισέ των οποίων η αξία είναι μόνο αρχαιολογική. Ελπίζω στη διαμάχη αυτή να επικρατήσει ο σύζυγος του Τάιλερ καθώς θα είναι κρίμα η πολιτική ζωή να χάσει κάποιον που είναι από μόνος του μια ολόκληρη σατιρική επιθεώρηση.

Μαχητικοί

Παρακολουθούσα τα ρεπορτάζ από τη χτεσινή, υπο την αιγίδα της κυβέρνησης, εισβολή των αγροτών στην Αθήνα και δεν μπορούσα να καταλάβω πότε μιλούσε δημοσιογράφος και πότε εκπρόσωπος των αγροτών. Τελικά, κατάφερα να τους ξεχωρίσω αφού οι εκπρόσωποι των αγροτών ήταν λιγότερο ενθουσιώδεις και μαχητικοί από τους συναδέλφους.

Συγγνώμη σου ζητώ, συγχώρεσε με

Είδα τη γνωστή αριστερή σελίδα «roza» στο facebook να ανεβάζει φωτογραφία του γνωστού δημοσιογραφομάχου Γεωργίου Νταλάρα με τη φράση «Η δεξιά χρωστά μια συγγνώμη στον ελληνικό λαό – Νταλάρας» και ειλικρινά εξεπλάγην με τον σκληρό αυτοσαρκασμό. Θέλω να πω πως ακόμα κι εγώ που σε κάθε ευκαιρία κοροϊδεύω την αριστερά και τα χάλια της, δεν θα έφτανα στο σημείο να την πω παράταξη του Νταλάρα.

Προφανές

«Οι αριστεροί δεν εκβιάζονται» φέρεται να δήλωσε ο σύντροφος Τεμπονέρας και ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να τον έκανε να πει κάτι τόσο προφανές. Δεν νομίζω πως υπάρχει Ελληνας που να μην έχει καταλάβει ότι οι αριστεροί δεν μπορούν να εκβιαστούν αφού είναι πάντα αυτοί που εκβιάζουν.