θέατρο (το) 1. θέαμα το οποίο παρουσιάζεται μπροστά σε θεατές και στο οποίο οι καλλιτέχνες παρουσιάζουν μια ιστορία υποδυόμενοι τα πρόσωπά της «σήμερα αποφασίσαμε να δούμε θέατρο, οπότε θα πάμε να ακούσουμε μια πολιτική ομιλία» 2. προσπάθεια εξαπάτησης, ψέμα, υποκρισία «ο επιθετικός του Ολυμπιακού κατάφερε να κερδίσει το πέναλτι κάνοντας για άλλη μια φορά θέατρο». 

Χωρίς κανένα ταλέντο 

Προφανώς η πολιτική έχει πολλά θεατρικά στοιχεία. Ο πολιτικός απευθύνεται σε κοινό το οποίο προσπαθεί να πείσει για το ορθό των απόψεων, την ειλικρίνεια και την εντιμότητά του και η μεγάλη διαφορά με έναν ηθοποιό είναι ότι ο πολιτικός παίζει τον εαυτό του, σε αντίθεση με τον ηθοποιό ο οποίος δεν χρειάζεται να έχει καμία απολύτως σχέση με το πρόσωπο που υποδύεται. Αν ο ηθοποιός είναι κάποιος ξένος με τον ρόλο και παρ’ όλα αυτά τον υποδύεται πειστικά είναι ένας καλός ηθοποιός, ενώ αν ένας πολιτικός υποδύεται κάποιον που δεν έχει σχέση με τον ίδιο είναι ένας απατεώνας. Βλέποντας τον Στέφανο με τα δύο νούμερα μικρότερα ρούχα επάνω στο τρακτέρ να παριστάνει ότι καταλαβαίνει τα αιτήματα των αγροτών και να ισχυρίζεται ότι έχει προτάσεις που θα τα ικανοποιήσουν, επιβεβαίωσα ότι ο ηγέτης της Τζάκρη είναι κάτι εντελώς καινούργιο, αφού είναι ο πρώτος πολιτικός του οποίου το «θέατρο» συνίσταται στο να παριστάνει τον πολιτικό και μάλιστα με τόσο κακό τρόπο ώστε όλοι να καταλαβαίνουν ότι δεν σκαμπάζει γρι από πολιτική. 

Εξαιρέσεις 

«Μόνο τα παγκάρια των εκκλησιών θα μείνουν χωρίς POS» διαβεβαίωσε με καμάρι ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, επιβεβαιώνοντας ότι από το κυνήγι του «μαύρου χρήματος» άλλη μια φορά εξαιρούνται οι πολύ ισχυροί. 

Μπορούσε να γίνει πιο σαφής 

«Ο φοιτητής πρέπει να αφήσει για λίγο στην άκρη το κομμάτι της εξεταστικής», είπε, με την άνεση του ανθρώπου που ήδη κάνει πολιτική καριέρα, ο γραμματέας της ΠΑΣΠ στην Ιατρική Αθηνών. Και είναι κρίμα που ο νεαρός πασόκος δεν έκανε ακόμα πιο σαφή την προτροπή του συμπληρώνοντας ότι η φοιτητική ζωή δεν είναι μόνο σπουδές αλλά είναι και υποταγή στο καθηγητικό κατεστημένο, στα κομματόσκυλα και στους τραμπούκους κουκουλοφόρους. 

Φανατισμοί 

Ο βανδαλισμός εκκλησίας στη Λάρισα από «ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστές» είναι άλλη μια απόδειξη του πόσο κακό κάνουν στις θέσεις τις οποίες υποτίθεται ότι υπερασπίζονται οι φανατικοί και πόσο μικρή (αν υπάρχει) είναι η απόσταση που χωρίζει τη διαταραχή με τον οπαδικό ακτιβισμό.