Μπορεί στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου και της Χαριλάου Τρικούπη οι πραιτωριανοί του Στέφανου Κασσελάκη και του Νίκου Ανδρουλάκη να κάνουν λόγο για… οργή, η αλήθεια όμως είναι πως η εκδήλωση που πραγματοποιείται στις 13 Φεβρουαρίου με θέμα «Απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη ποιος; Μια πειστική απάντηση των προοδευτικών δυνάμεων» τους προκάλεσε φόβο εξαιτίας της συμμετοχής του Διονύση Τεμπονέρα και του Μανώλη Χριστοδουλάκη, αλλά και της Έφης Αχτσιόγλου.

Τόσο ο Στέφανος Κασσελάκης όσο και ο Νίκος Ανδρουλάκης ζουν με τον φόβο της επόμενης ημέρας των ευρωεκλογών του Ιουνίου. Όσο περνά ο καιρός και όσο τα ποσοστά τους παραμένουν… συρρικνωμένα, θεωρείται βέβαιο πως μετά τις εκλογές θ' ανοίξει θέμα αμφισβήτησής τους.

Η συμμετοχή του Διονύση Τεμπονέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ και του Μανώλη Χριστοδουλάκη από το ΠΑΣΟΚ σε μια εκδήλωση με αυτό το αντικείμενο, δηλαδή ποιος μπορεί να είναι αντίπαλος του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και τα περί «απάντησης των προοδευτικών δυνάμεων» ανοίγει τον ασκό του Αιόλου πριν καν γίνουν οι ευρωεκλογές.

Και αυτό το σκηνικό διαμορφώνεται την ώρα που στον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται η διεξαγωγή του συνεδρίου του, ενώ στο ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίζεται να δηλώνει έτοιμος να… κυβερνήσει αφού πρώτα βγει δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές. Μια τέτοια συζήτηση με τη συμμετοχή στελεχών των δύο κομμάτων θέτει υπό αμφισβήτηση ευθέως τους αρχηγούς του.

Επισήμως τα δύο κόμματα δεν έχουν σχολιάσει το θέμα. Πληροφορήθηκαν την εκδήλωση από τα μέσα ενημέρωσης και αυτό το χρεώνουν επίσης στα στελέχη τους. Οι αντιδράσεις όμως ήταν έντονες αναδεικνύοντας τα φοβικά σύνδρομα που επικρατούν στους επιτελείς των δύο κόμματων.

Μόνη κερδισμένη πάντως μπορεί να δηλώνει η Νέα Αριστερά. Μπαίνει στη συζήτηση για την επόμενη ημέρα χωρίς καν να μπορεί κάποιος να υποστηρίξει πως θα μπει στην Ευρωβουλή ή ότι θα πάρει ένα ποσοστό ικανό να την καταγράψει ως υπολογίσιμη δύναμη. Η κίνηση της Έφης Αχτσιόγλου και η αποδοχή της συμμετοχής της σε αυτήν την εκδήλωση δύναται να αποδεχθεί θετική για τη Νέα Αριστερά.

Όπως και αν έχει, πλέον στον ΣΥΡΙΖ και στο ΠΑΣΟΚ δείχνουν να φοβούνται και τη… σκιά τους αφού ακόμη και μια εκδήλωση όπως αυτή μπορεί να προκαλέσει μεγάλες αναταράξεις…