Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, την επόμενη Τρίτη (13/2) πρόκειται να λάβει χώρα μια εκδήλωση στο θέατρο Άλφα, η οποία τιτλοφορείται «Μια συζήτηση που επείγει: απέναντι στην κυριαρχία Μητσοτάκη ποιος;» και η οποία έχει προκαλέσει πολλές προστριβές σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, καθώς οι ομιλητές θα είναι ο Διονύσης Τεμπονέρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Έφη Αχτσιόγλου από τη Νέα Αριστερά και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης από το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα το ρεπορτάζ, η συγκεκριμένη εκδήλωση, είναι πρωτοβουλία του Διονύση Τεμπονέρα και για αυτό έχει προκληθεί μεγάλος αναβρασμός στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι προφανές ότι μια εκδήλωση που γίνεται από στέλεχος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία περιλαμβάνει βουλευτή της Νέας Αριστεράς -δηλαδή του κόμματος που προέκυψε από τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, τον περασμένο Νοέμβριο- και λαμβάνει χώρα μόλις δέκα ημέρες πριν από το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ (23/2), συνιστά ευθεία αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη. Ο Διονύσης Τεμπονέρας άλλωστε, έχει ξεκινήσει ήδη και «δείχνει τα δόντια του» απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη, φτιάχνοντας ένα «βολικό» πλαίσιο αμφισβήτησής του -από τις αρχές του Μαρτίου και μέχρι τις Ευρωεκλογές-, δια της στοχοθεσίας.

Είναι σαφές ότι ο Διονύσης Τεμπονέρας είναι κι επισήμως ο νούμερο-ένα «Δελφίνος» του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ μένει να φανεί πώς ακριβώς θα κινηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης. Από την μια, μπορεί να τον «εκκαθαρίσει» με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά από την άλλη κρατώντας τον στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ένα αρκετά δυνατό άλλοθι, για τις κακές δημοσκοπικές -και εκλογικές- επιδόσεις που προβλέπεται να καταγράψει, αφού θα «τα ρίξει» όλα στην εσωκομματική αντιπολίτευση, όπως έκανε και ο Αλέξης Τσίπρας. Συνεπώς, το ερώτημα ουσιαστικά είναι το πόση υπομονή θα επιδείξει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η «συννενόηση της (κέντρο)Αριστεράς» που θα γινόταν «από τα κάτω»

Θυμηδία προκαλεί στο μεταξύ η συγκεκριμένη εκδήλωση, καθώς ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά, διατείνονταν ότι θέλουν τέτοιου είδους συγκλίσεις να γίνονται «από τα κάτω» και σίγουρα όχι σε επίπεδο κορυφής. Ίσως τελικά το «από τα κάτω», να λογίζεται σε επίπεδο βουλευτών και στελεχών της κεντρικής επιτροπής, αντί σε επίπεδο αρχηγών, ποιος ξέρει; Πάντως, κρίμα να λείπει από τη συγκεκριμένη εκδήλωση ο «πνευματικός πατέρας» αυτής της ιδέας, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος «φωνάζει» για τέτοιου είδους συγκλίσεις ήδη από το καλοκαίρι.

Πάντως, από τη συγκεκριμένη εκδήλωση δεν αναμένεται να προκύψει κάτι ουσιώδες. Θα είναι μια συζήτηση «να 'χαμε, να λέγαμε» -ή όπως τις αποκάλεσε ο Στέφανος Κασσελάκης, «σάλτσες πουμαρό»-, στην οποία θα μαζευτούν οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων, θα θίξουν τα θέματα στα οποία συμφωνούν, θα αποφύγουν επιμελώς τα σημεία με τα οποία διαφωνούν -και σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να μπουν σε αυτοκριτικού είδους αναλύσεις, του τύπου «γιατί η (κέντρο)Αριστερά δεν πουλάει πουθενά στην Ευρώπη»- θα μοιρολογήσουν την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, από το «καθεστώς» Μητσοτάκη και θα αποχωρήσουν όλοι ευχαριστημένοι για τα σπίτια τους. Να δούμε αν ποτέ θα καταλάβουν, ότι το πρόβλημα της (κέντρο)Αριστεράς σε ολόκληρη την Ευρώπη, δεν είναι εξωγενές.