Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο OPEN, στους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Γιάννη Κολοκυθά. Κληθείς ο κύριος Τσίπρας να σχολιάσει την παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη, στη χθεσινή εκδήλωση των Τεμπονέρα - Αχτσιόγλου - Χριστοδουλάκη, απάντησε αρχικά ότι δεν σχολιάζει, ενώ στην συνέχεια φρόντισε να λάβει αποστάσεις, δίχως όμως να κάνει κάποια συγκεκριμένη κριτική. Το ερώτημα που έθεσε, είναι το κατά πόσο η συγκεκριμένη κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη, θα κάνει καλό στον ΣΥΡΙΖΑ, επικοινωνιακά.

Ενδιαφέρον όμως έχει η αρνητική του στάση, απέναντι σε οτιδήποτε αφορά στελέχη της Νέας Αριστεράς, καθώς σε ερώτηση εάν είχε κληθεί και δεν πήγε, ο Γιώργος Τσίπρας απάντησε ότι δεν θα πήγαινε σε μια εκδήλωση με «ανθρώπους που φύγαν μόλις πριν τρεις μήνες -όχι απλά παίρνοντας τις έδρες, αλλά συστήνοντας μια αντίπαλη κοινοβουλευτική ομάδα, με έδρες που κέρδισαν στις εκλογές που κατέβηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν ένα πρόβλημα η εκδήλωση, έτσι κι αλλιώς, εξ αρχής», αδειάζοντας έτσι ξεκάθαρα τον Διονύση Τεμπονέρα για την παρουσία του εκεί. Παράλληλα προσέθεσε ότι τα στελέχη της Νέας Αριστεράς, δεν «έκλεψαν» απλώς τις έδρες με τις οποίες εξελέγησαν, αλλά συνέστησαν και αντίπαλη κοινοβουλευτική ομάδα, κάτι το οποίο δεν είχαν κάνει οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στα χρόνια των μνημονίων, όταν αποχώρησαν από το κόμμα και έθεσε θέμα πολιτικής ηθικής.

Πάντως, ο κύριος Τσίπρας έχει δίκιο να μην ξέρει εάν η συγκεκριμένη κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη θα κάνει καλό ή όχι, διότι όπως προέκυψε από χθεσινή τοποθέτηση του Δημήτρη Τζανακόπουλου, η Νέα Αριστερά δεν έχει ουδεμία διάθεση για συγκλήσεις και προγραμματικές συμφωνίες, καθόσον τα κριτήρια τα οποία έθεσαν για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αποκλείουν όχι μόνο ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κάθε άλλο κόμμα εντός του κοινοβουλίου. Είναι ξεκάθαρο ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση -επισήμως οργανωμένη από την ΕΦΣΥΝ, την οποία το ΣΥΡΙΖΑϊκό σύστημα περιπαικτικά αποκαλεί «ΕΦΗΣΥΝ»- ως μοναδικό στρατηγικό στόχο, είχε να φέρει επικοινωνιακά την Νέα Αριστερά στο προσκήνιο , με τους Διονύση Τεμπονέρα και Μανώλη Χριστοδουλάκη, να παίζουν τον ρόλο του -κατά το λενινιστικό ρητό- «χρήσιμου ηλίθιου». Το γεγονός ότι ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης αυτοβούλως προσέθεσε εαυτόν σε αυτή την κατηγορία, λέει πολλά.

Η δήλωση του Γιώργου Τσίπρα

Παναγιώτης Στάθης: «Σχετικά με την εκδήλωση που έγινε χθες, πώς σχολιάζετε την παρουσία του κυρίου Κασσελάκη; Καλά έκανε και πήγε;»

Γιώργος Τσίπρας: «Δεν σχολιάζω».

Γιάννης Κολοκυθάς: «Δεν σχολιάζετε την παρουσία του αρχηγού; Γιατί;»

Γιώργος Τσίπρας: «Επέλεξε να πάει. Τι να σχολιάσω;»

Γιάννης Κολοκυθάς: «Εσείς δεν πήγατε όμως. Φαντάζομαι ότι είχατε προσκληθεί, δεν πήγατε».

Γιώργος Τσίπρας: «Όχι, έχω τοποθετηθεί για την εκδήλωση. Κοιτάξτε, σε ανθρώπους που φύγαν μόλις πριν τρεις μήνες -όχι απλά παίρνοντας τις έδρες, αλλά συστήνοντας μια αντίπαλη κοινοβουλευτική ομάδα, με έδρες που κέρδισαν στις εκλογές που κατέβηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν ένα πρόβλημα η εκδήλωση, έτσι κι αλλιώς, εξ αρχής. Τώρα, η ενέργεια του προέδρου, είναι κάτι άλλο, δεν αλλάζει-»

Γιάννης Κολοκυθάς: «Είναι κλεμμένες οι έδρες δηλαδή; Το έχετε πει εσείς».

Γιώργος Τσίπρας: «Δεν είναι απλά κλεμμένες, είναι κάτι χειρότερο. Να θυμίσω ότι στα χρόνια των μνημονίων, αποχώρησαν πολλοί βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ -τα θυμάστε, δεκάδες- ως επί το πλείστο, δεν συγκρότησαν αντίπαλες κοινοβουλευτικές ομάδες, περίμεναν να διεξαχθούν εκλογές. Δηλαδή, υπάρχει θέμα πολιτικής ηθικής».

Παναγιώτης Στάθης: «Άρα, νομιμοποιεί με την παρουσία του ο κύριος Κασσελάκης μια εκδήλωση;»

Γιώργος Τσίπρας: «Όχι, όχι. Δεν λέω τίποτα τέτοιο. Αυτό είναι μια επιλογή του προέδρου, θα δείξει αν μας κάνει καλό, ή όχι, επικοινωνιακά εννοώ».