Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, στους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο. Κληθείσα να σχολιάσει την συμμετοχή του Μανώλη Χριστοδουλάκη, στην "εκδήλωση της κεντροαριστεράς", μαζί με τον Διονύση Τεμπονέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ και την Έφη Αχτσιόγλου από την Νέα Αριστερά, η Νάντια Γιαννακοπούλου είπε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, είναι απολύτως άκαιρη και απολύτως άστοχη. Κριτικάρισε μέχρι και τον τίτλο της εκδήλωσης «απέναντι στον Μητσοτάκη, ποιος;», λέγοντας ότι είναι αβανταδόρικη προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς τον «ανεβάζει στα ουράνια». Οι εθνικές εκλογές πάντως, ακριβώς αυτή την εικόνα έδειξαν, κυρία Γιαννακοπούλου. Είναι άστοχο να κριτικάρεις κάποιον, επειδή αποτυπώνει ρεαλιστικά την πραγματικότητα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως έχει η δήλωση της κυρίας Γιαννακοπούλου, ότι «εμείς πάμε ρε παιδιά ως ΠΑΣΟΚ για να πάρουμε ένα μεγάλο ποσοστό, όχι για να κάνουμε από τώρα τέτοιες κουβέντες», καθώς όπως προκύπτει από τα συμφραζόμενα, το πρόβλημα είναι η χρονική τοποθέτηση τέτοιων συζητήσεων, δηλαδή περί της σύγκλησης όλης της (κέντρο)Αριστερής αντιπολίτευσης, εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, όχι η συζήτηση η ίδια per se. Η γκρίνια και το άδειασμα του Μανώλη Χριστοδουλάκη από το ΠΑΣΟΚ, δεν αφορούν μια κίνηση εκτός κομματικής στρατηγικής, αλλά μια πρόωρη πρωτοβουλία, η οποία «καίει» τα σχέδια του Νίκου Ανδρουλάκη και -δυνητικά- υποκρύπτει προσωπικές φιλοδοξίες του Μανώλη Χριστοδουλάκη. Είναι σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ εφόσον βλέπει ότι «δεν τραβάει» έχει ξεχάσει τελείως τα τσιτάτα για αυτόνομη πορεία που έλεγαν μέχρι πρότινος και μάλλον καλοβλέπουν το σενάριο ενός «συνασπισμού της (κέντρο)Αριστεράς», απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Απλώς το στοίχημα για τον Νίκο Ανδρουλάκη, είναι να έρθει δεύτερος στις Ευρωεκλογές και με μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να διεκδικήσει τον τίτλο του ηγεμόνα της (κέντρο)Αριστερας και να δημιουργηθεί ένα κόμμα-τέρας του Φρανκενστάιν, με βασικό κορμό το ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή, λίγο-πολύ, αυτό που είχε προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας στον Νίκο Ανδρουλάκη, για την «προοδευτική διακυβέρνηση».

Βέβαια, εδώ γεννάται ένα άλλο ερώτημα: αν ο Νίκος Ανδρουλάκης «έριξε πόρτα» στον Αλέξη Τσίπρα πριν τις εκλογές του Μαΐου, που μέχρι τότε πήγαινε με τον αέρα του κόμματος, που δημοσκοπικά είχε πέριξ του 28%, πώς περιμένουν στο ΠΑΣΟΚ ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα αποδεχτεί κάτι τέτοιο, αν έχουν μια με δυο μονάδες διαφορά και ιδίως, όταν μαζί και τα δυο κόμματα δεν αθροίζουν καν το 30%; Πολιτικές στρατηγικές, επιπέδου θερινής επιθεώρησης.

Η δήλωση της Νάντιας Γιαννακοπούλου

Χρήστος Κούτρας: «Για την αυριανή εκδήλωση της κεντροαριστεράς, πώς την κρίνετε τη συμμετοχή του κυρίου Χριστοδουλάκη; Θα έπρεπε;»

Νάντια Γιαννακοπούλου: «Τώρα τι να σας πω; Με τσιγκλάτε. Εντάξει, προφανώς συζητήσεις θα γίνονται ενόψει και των Ευρωεκλογών, αλλά νομίζω ότι είναι και απολύτως άκαιρη, αλλά και απολύτως άστοχη, αυτή η κίνηση και η πρωτοβουλία. Και είναι με έναν πολύ λάθος τίτλο. Έναν τίτλο, δηλαδή "απέναντι στον Μητσοτάκη, ποιος;", ο οποίος ανεβάζει στα ουράνια τον κύριο Μητσοτάκη. Ο οποίος λειτουργεί αβανταδόρικα για τον κύριο Μητσοτάκη και εντέλει, μήπως τελικά, κάποιοι βιάζονται πάρα πολύ; Ακόμη κι αν τέτοια κουβέντα γίνεται, οι απέναντι στον Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία - υπάρχουν πολιτικές. Πρωτίστως πολιτικές, με καθαρές θέσεις, με καθαρές προτάσεις και όχι πρόσωπα. Άρα, δεν νομίζω ότι κάνει καλό. Εντέλει, ακόμη και την οποιαδήποτε κουβέντα, για οποιαδήποτε σύγκλιση - αυτή τη στιγμή δεν νομίζω ότι υπάρχει τίποτα τέτοιο, απολύτως. Αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ πάει ενόψει των εκλογών, να δώσει τη μάχη του, να είναι δεύτερο κόμμα και με ένα δυνατό ποσοστό. Οποιαδήποτε τέτοια κουβέντα αποπροσανατολίζει, συγχέει το μήνυμα - εμείς πάμε ρε παιδιά ως ΠΑΣΟΚ για να πάρουμε ένα μεγάλο ποσοστό, όχι για να κάνουμε από τώρα τέτοιες κουβέντες».