Διπλό επεισόδιο σημειώθηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και των βουλευτών Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και Νάντιας Γιαννακοπούλου. Μετά από αυτό, σύμφωνα με το protothema.gr,  ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε να εννοηθεί ότι θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας - παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου από στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη.

«Κανείς δεν κατάλαβε για ποιο λόγο λέμε «όχι» στο νομοσχέδιοΠιερρακάκη», φέρεται να είπε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ο οποίος απευθυνόμενος στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ επέμεινε λέγοντας ότι έπρεπε να έχει γίνει συνεδρίαση για την στρατηγική του κόμματος για το επίδικο ζήτημα.

«Δεν μας φώναξες να σου πούμε την άποψή μας όσοι σπουδάσαμε έξω ή έχουμε τα παιδιά μας έξω, όπως μας είχες πει», πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος ανεβάζοντας την ένταση στην αίθουσα. «Τι προτείνεις δηλαδή;», τον ρώτησε με σκωπτικό ύφος ο κ. Ανδρουλάκης, ενώ ακολούθησε αντιπαράθεση και με τη Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία επίσης έχει ταχθεί υπέρ της υπερψήφισης του νομοσχεδίου Πιερρακάκη.

Η κα Γιαννακοπούλου είπε ότι το σκανδιναβικό μοντέλο για τα πανεπιστήμια που προβάλλει η ηγεσία του κόμματος δεν υπάρχει στο πρόγραμμά του, ενώ σημείωσε ότι η Κοινοβουλευτική ομάδα συνεδρίασε πολύ καθυστερημένα για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. «Αυτό από μόνο του είναι ένα σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας, δεν είμαστε υπάλληλοι», πρόσθεσε η βουλευτής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Κωνσταντινόπουλος δεν έχει πει μέχρι τώρα ποια στάση θα κρατήσει κατά την ψηφοφορία. Η κα Γιαννακοπούλου ανέφερε ότι δεν αλλάζει άποψη, αλλά επίσης δεν διευκρίνισε πώς θα κινηθεί στην ψηφοφορία. Η συνεδρίαση συνεχίζεται.