Λάβρος κατά του Διονύση Τεμπονέρα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς, για την συμμετοχή του στην εκδήλωση της ερχόμενης Τρίτης (13/2), μαζί με την Έφη Αχτσιόγλου από την Νέα Αριστερά και τον Μανώλη Χριστοδουλάκη από το ΠΑΣΟΚ. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στα Παραπολιτικά, στους δημοσιογράφους Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη, ο Πέτρος Παππάς χαρακτήρισε δυσάρεστη και εξοργιστική την συμμετοχή του Διονύση Τεμπονέρα -τον οποίον οι πληροφορίες θέλουν οργανωτή της εκδήλωσης, όχι απλώς ως έναν εκ των καλεσμένων- καθώς στην ίδια εκδήλωση θα συμμετέχει η -κατά τον κύριο Παππά, μια εκ των υπεξαιρετών των εδρών του ΣΥΡΙΖΑ- Έφη Αχτσιόγλου, στην οποία χρεώνει την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας το παράδοξο της όλης κατάστασης, το πώς δηλαδή μιλούν για το μέλλον και την ένωση της κεντροαριστεράς, τα «διασπαστικά στοιχεία» του ΣΥΡΙΖΑ.

Βαριές καμπάνες για Τεμπονέρα

Ως ανόητο και πολιτικά αυτοκτονικό χαρακτήρισε -εμμέσως πλην σαφώς- ο Πέτρος Παππάς, τον Διονύση Τεμπονέρα, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι ο Πέτρος Παππάς θα πιέσει για πειθαρχικά μέτρα κατά του κυρίου Τεμπονέρα, ίσως ακόμη και τη διαγραφή του. Ο κύριος Παππάς άλλωστε από την πρώτη στιγμή είναι θιασώτης της «σκληρής γραμμής» απέναντι σε όσους αμφισβητούν τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς ήταν ο πρώτος βουλευτής που δημοσίως προέτρεψε τους διαφωνούντες να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ εφόσον διαφωνούν, καθώς και ο πρώτος βουλευτής που εισηγήθηκε διαγραφές βουλευτών και στελεχών.

Μπορεί ο φέρελπις πολιτικός να μην έχει πολλά ερείσματα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όμως «έχει το αυτί» του προέδρου Κασσελάκη, καθώς ήταν και ο πρώτος βουλευτής, ο οποίος στήριξε δημοσίως την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης έχει αξία διότι δεν πρόκειται για έναν «θερμοκέφαλο» τύπου Πολάκη, αλλά για έναν «ψυχρό εκτελεστή». Αν μη τι άλλο, ο ρόλος του «κομισάριου» του Κασσελάκη, του ταιριάζει γάντι και η ιστορία έχει δείξει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης τον έχει ακούσει πολλές φορές στις εισηγήσεις του. Εάν αυτό επαληθευτεί για μια ακόμη φορά, το πολιτικό μέλλον -τουλάχιστον στον ΣΥΡΙΖΑ- του Διονύση Τεμπονέρα, φαντάζει αβέβαιο, στην καλύτερη περίπτωση. Στο προσεχές συνέδριο του κόμματος (23/2) θα φανούν πολλά.

Η δήλωση του Πέτρου Παππά

Δημήτρης Τάκης: «Τα είχατε όλα στον ΣΥΡΙΖΑ, σας προέκυψε και ο Τεμπονέρας...»

Πέτρος Παππάς: «Εμείς προχωράμε μπροστά και παρόλη αυτή τη δυσάρεστη και εξοργιστική συμμετοχή, η οποία διαφαίνεται, εμείς προχωράμε στην κατάθεση του προγράμματός μας και να πείσουμε τον κόσμο-»

Δημήτρης Τάκης: «Εξοργιστική λέτε, γιατί εξοργιστική;»

Πέτρος Παππάς: «Εγώ θεωρώ ότι είναι προκλητικό, απαράδεκτο και εξοργιστικό ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ -ο κύριος Τεμπονέρας- να νομιμοποιεί με την παρουσία του μια εκδήλωση, στην οποία κύρια συμμετέχουσα, είναι μια εκ των υπεξαιρετών των εδρών του ΣΥΡΙΖΑ. Με ποιους δηλαδή συζητάμε για το μέλλον της κεντροαριστεράς; Με τους ανθρώπους που δεν άντεξαν ούτε εντός της Αριστεράς και τη διέσπασαν; Ποια είναι η πολιτική λογική; Με τους ανθρώπους που δεν τίμησαν την εντολή της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ και που υπονόμευσαν από την πρώτη στιγμή την εκλογή του νέου του προέδρου; Πραγματικά μου διαφεύγει η λογική αυτής της κίνησης».

Χριστίνα Κοραή: «Γιατί δεν τον πήρατε τηλέφωνο - όχι εσείς κύριε Παππά, κάποιος συνεργάτης του προέδρου, να του πει "τι κάνεις Διονύση"; Γιατί εγώ έμαθα ότι δεν είχε καμία όχληση ο κύριος Τεμπονέρας».

Πέτρος Παππάς: «Δεν γνωρίζω τι έχει γίνει και ποιες θα είναι οι κινήσεις του προέδρου και του επίσημου κόμματος. Εγώ σας λέω σε προσωπικό επίπεδο, αυτό το οποίο αντιλαμβάνομαι, ότι είναι απαράδεκτη η συμμετοχή ενός στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια εκδήλωση που όπως είπα, κύρια συμμετέχουσα είναι η κυρία Αχτσιόγλου, η οποία πριν από δυο μήνες διέσπασε τον ΣΥΡΙΖΑ. Για ποια ενότητα μιλάνε; Για ανθρώπους οι οποίοι έχουν -απ' ό,τι έδειξαν- στο DNA τους τη διάσπαση, θα ενώσουν την κεντροαριστερά;»

Δημήτρης Τάκης: «Κύριε Παππά λέγεται -τώρα φαντάζομαι κι εσείς το ξέρετε, ο κύριος Τσίπρας μας το είπε πριν από λίγες ημέρες, περί των δελφίνων και τα λοιπά- ότι αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, ο κύριος Τεμπονέρας, μπορεί να αμφισβητήσει τον κύριο Κασσελάκη μετά τις Ευρωεκλογές, ή και να θέσει θέμα ηγεσίας. Θέλω να μου πείτε, θεωρείτε ότι αν ξαναπάτε σε εσωκομματικές εκλογές, υπάρχει σήμερα κάποιος που μπορεί να παλέψει στα ίσια τον κύριο Κασσελάκη, ή και να τον νικήσει; Γιατί το ρεπορτάζ λέει ότι αν τεθεί θέμα τέτοιο, ο κύριος Κασσελάκης θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Θεωρείτε ότι υπάρχει κάποιος που μπορεί να σταθεί απέναντί του στα ίσια και να τον νικήσει;»

Πέτρος Παππάς: «Κύριε Τάκη, να θυμίσουμε στον κόσμο και να θυμίσω και σε εσάς, ο Στέφανος Κασσελάκης μόλις πριν από 4-5 μήνες έλαβε μια εντολή μακράς πνοής, να αναδιοργανώσει πλήρως τον ΣΥΡΙΖΑ και να φέρει ένα νέο πρόσωπο - μια νέα κεντροαριστερά στην χώρα. Αυτό το οποίο έδειξε η εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι το παλιό πολιτικό προσωπικό, δεν τους έκανε. Το παλιό πολιτικό προσωπικό, πρέπει να κάνει ένα βήμα πίσω. Θεωρώ ότι οποιοσδήποτε διανοηθεί να αμφισβητήσει αυτή την εντολή μακράς πνοής, μια εντολή που θα κριθεί στις εθνικές εκλογές του 2027, θα αυτοκτονήσει πολιτικά. Όπως θεωρώ πολιτική αυτοκτονία και τις κινήσεις αυτές, για την αναδιοργάνωση της Αριστεράς, με τους ανθρώπους οι οποίοι διέσπασαν μόλις το κόμμα».

Δημήτρης Τάκης: «Άρα, εσείς εκτιμάτε ότι αν ξαναγίνουν εσωκομματικές εκλογές, θα τις κερδίσει ο Στέφανος Κασσελάκης».

Πέτρος Παππάς: «Θεωρώ αδιανόητο ότι κανείς θα τολμήσει να αμφισβητήσει την βούληση της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μόλις εξέλεξε τον Στέφανο Κασσελάκη, ακριβώς για να τα αλλάξει όλα. Θα ήταν ανόητος όποιος το έκανε και πολιτικά αυτοκτονικός».