Επισήμως, τουλάχιστον αυτήν την ώρα, δεν έχουν κλείσει τα ονόματα για το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης –με μια κίνηση υψηλού συμβολισμού– έδειξε ότι ξέρει να… «κοουτσάρει» την ομάδα επιλέγοντας ένα «γέννημα-θρέμμα» της παράταξης: τον πρώην υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Αυτή η «καθαρή» νεοδημοκρατική επιλογή ήρθε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που πήγαν να δημιουργηθούν μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με την Εύη Χριστοφιλοπούλου. Στα αυτιά του πρωθυπουργού έφθασε η γκρίνια κάποιων γαλάζιων στα κομματικά όργανα, σχετικά με τον αριθμό των προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ μελών του Υπουργικού Συμβουλίου. Έτσι ο πρωθυπουργός κάλεσε στο γραφείο του στο Μαξίμου έναν «καθαρόαιμο» νεοδημοκράτη, έβγαλε μαζί του σέλφι, συζήτησαν τη θετική συνεισφορά του κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το ευρωπαϊκό προφίλ που έχει και τις γνώσεις του γύρω από το φάρμακο, και στο τέλος του ανακοίνωσε (επισήμως) ότι θα μετέχει του ευρωψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου. Και επειδή, παρά τα όσα λέγονται, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ξεχνάει τα στελέχη και τη βάση της παράταξης, σημειώστε τη διαβεβαίωση ότι τον Βασίλη Κοντοζαμάνη θα ακολουθήσουν στην ευρωλίστα και άλλα στελέχη (πέραν της κεντροαριστεράς) από τη Νέα Δημοκρατία.

Ας μη βιάζονται συνεπώς όσοι έσπευσαν να σχολιάσουν αρνητικά την υποψηφιότητα ενός στελέχους προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ, που σε κάθε περίπτωση υπηρετεί τη στρατηγική της διεύρυνσης, αφού το χρώμα του ψηφοδελτίου θα είναι… πολύ γαλάζιο.