Μια περίεργη τακτική ξεσήκωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καραμέρος, εναντίον του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Σπυρόπουλου, σε πάνελ του MEGA που συμμετείχαν αμφότεροι, με τους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη. Ενώ είχε κληθεί να σχολιάσει ο κύριος Σπυρόπουλος την συμμετοχή του Μανώλη Χριστοδουλάκη, στην κοινή του εκδήλωση μαζί με τον Διονύση Τεμπονέρα και την Έφη Αχτσιόγλου, κι ενώ τεκμηρίωνε το «γιατί είναι προβληματικό το γεγονός, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έλαβε γνώση για την συμμετοχή του Μανώλη Χριστοδουλάκη», ο Γιώργος Καραμέρος άρχισε να κάνει επίθεση στο ΠΑΣΟΚ. Ειρωνευόμενος ο κύριος Καραμέρος τον κύριο Σπυρόπουλο, είπε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση, «είναι λιγότερο κακή είδηση από την κυρία Χριστοφιλοπούλου που πήγε στη Νέα Δημοκρατία και στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας», με τον Ανδρέα Σπυρόπουλο να τον ανακαλεί στην κεντροαριστερή τάξη, λέγοντάς του «μην λειτουργείτε ως χορηγός της Νέας Δημοκρατίας». Ο Γιώργος Καραμέρος δεν το άφησε να πέσει κάτω, και του απάντησε ότι το ΠΑΣΟΚ χορηγεί τη Νέα Δημοκρατία με στελέχη.

Ενοχλημένος ο κύριος Σπυρόπουλος, απάντησε στον κύριο Καραμέρο ότι «η Νέα Δημοκρατία πήρε 41%, επειδή ήσασταν οι καλύτεροι χορηγοί. Ας αποφασίσει ο ελληνικός λαός κάπως διαφορετικά στις ευρωπαϊκές εκλογές, για να αποκτήσουμε αντιπολίτευση σε αυτή τη χώρα», με τον Γιώργο Καραμέρο να τον προτρέπει ξαφνικά να μην «τσιμπάει», διότι αυτό θέλουν στη Νέα Δημοκρατία, να σκοτώνονται μεταξύ τους ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για να κυριαρχεί ο Μητσοτάκης! Δηλαδή, την «φαγωμάρα» εν προκειμένω την ξεκίνησε ο κύριος Καραμέρος, μόνο και μόνο για να κάνει υποδείξεις στον κύριο Σπυρόπουλο να μην τσιμπάει! Κερατάς και δαρμένος δηλαδή. Το ακόμη εντυπωσιακότερο, είναι η εντυπωσιακή αλλαγή που έκανε στο τέλος της στιχομυθίας ο Γιώργος Καραμέρος, καθώς εκτίμησε ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις, όπως αυτή των Τεμπονέρα - Αχτσιόγλου - Χριστοδουλάκη είναι βεβιασμένες και θα κάψουν τα εν λόγω πρόσωπα!

Από όλη αυτή τη στιχομυθία κάποιο σοβαρό συμπέρασμα δεν βγαίνει. Πρόκειται για μια ανούσια κοκορομαχία, την οποία προκάλεσε ο κύριος Καραμέρος, μόνο και μόνο για να επιβληθεί στον αντίπαλό του στο πάνελ. Αλλά δεν παύει να εντυπωσιάζει το γεγονός ότι πρώτα ο κύριος Καραμέρος προσπάθησε να υπερασπιστεί την συγκεκριμένη εκδήλωση προκαλώντας τον καυγά με τον κύριο Σπυρόπουλο, μόνο και μόνο για να του κάνει υποδείξεις και στο τέλος να αδειάσει και την εκδήλωση! Εντυπωσιακό case study τοξικότητας, στην ελληνική πολιτική σκηνή. Μάλιστα ένα τόσο ξεκάθαρο και χτυπητό παράδειγμα, ενδεχομένως να είναι ένα δικό του συμπεριφορικό μοντέλο από μόνο του! Και αν οι ειδικοί θέλουν να είναι δίκαιοι, θα πρέπει να το ονομάσουν «καραμερισμό».

Η δήλωση του Γιώργου Καραμέρου

Γιώργος Καραμέρος: «Πάντως κύριε Σπυρόπουλε, είναι λιγότερο κακή είδηση από την κυρία Χριστοφιλοπούλου που πήγε στη Νέα Δημοκρατία και στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Δεν έκανε κανένα έγκλημα ούτε ο Χριστοδουλάκης, ούτε ο Τεμπονέρας, ούτε η Αχτσιόγλου».

Ανδρέας Σπυρόπουλος: «Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο τώρα;»

Γιώργος Καραμέρος: «Δείχνετε μια μεγάλη ενόχληση. Μια εκδήλωση είναι».

Ιορδάνης Χασαπόπουλος: «Ο Τεμπονέρας ότι πηγαίνει, κύριε Καραμέρο, βοηθάει το κόμμα; Ή και για τον ΣΥΡΙΖΑ οι αγρότες και οι φοιτητές είναι μπροστά;»

Ανδρέας Σπυρόπουλος: «Μην λειτουργείτε ως χορηγός της Νέας Δημοκρατίας. Το κάνατε στις βουλευτικές εκλογές και είδαμε τα αποτελέσματα».

Γιώργος Καραμέρος: «Αφήστε τώρα κύριε Σπυρόπουλε, εσείς χορηγείτε με στελέχη. Να το πείτε στην κυρία Χριστοφιλοπούλου, στον κύριο Δήμα. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν δυσάρεστες ειδήσεις».

Ανδρέας Σπυρόπουλος: «Η Νέα Δημοκρατία πήρε 41%, επειδή ήσασταν οι καλύτεροι χορηγοί. Ας αποφασίσει ο ελληνικός λαός κάπως διαφορετικά στις ευρωπαϊκές εκλογές, για να αποκτήσουμε αντιπολίτευση σε αυτή τη χώρα».

Γιώργος Καραμέρος: «Μην τσιμπάς τώρα, αυτό το πράγμα θέλουνε. Να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας, για να κυριαρχεί ο Μητσοτάκης. Άστο τώρα».

Ιορδάνης Χασαπόπουλος: «Ο Τεμπονέρας είναι στη γραμμή του κόμματος, ή το αποδοκιμάζει και το κόμμα, την κίνηση Τεμπονέρα;»

Γιώργος Καραμέρος: «Κοιτάξτε, ο Διονύσης ο Τεμπονέρας είναι μέλος της πολιτικής γραμματείας. Προφανώς, θα συμφωνήσω με τον κύριο Σπυρόπουλο, παρά την ένταση που εκείνος βγάζει, ότι δεν είναι η στιγμή, για τέτοιου είδους ζυμώσεις, δεδομένου ότι έχουμε μπροστά μας τις Ευρωεκλογές. Παρ' όλα αυτά, εγώ δεν θεωρώ ότι πρέπει να δαιμονοποιούμε τέτοιου είδους εκδηλώσεις και συζητήσεις, μολονότι ο τίτλος της εκδήλωσης "απέναντι στον Μητσοτάκη, ποιος;" ετεροπροσδιορίζει λίγο και τα πρόσωπα και θεωρώ ότι με αυτόν τον τρόπο, βιάζονται και θα καούν, αν θέλετε την προσωπική μου άποψη».