Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον γνωστή. Η εσωστρέφεια έχει επανέλθει μετά τις διακοπές στις Σπέτσες και στελέχη που στήριξαν τον Στέφανο Κασσελάκη εμφανίζονται να τηρούν… αποστάσεις. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντά με απειλές, χωρίς όμως να αναφέρει ονόματα, βουλευτών και στελεχών. Η ωραία ατμόσφαιρα στην Κουμουνδούρου συνεχίζεται.

Ο Στέφανος Κασσελάκης από το περιφερειακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην Κοζάνη, εμφανίσθηκε λάβρος κατά της κυβέρνησης. Όμως το μήνυμα το έστειλε στο εσωτερικό του κόμματος. Στα στελέχη που ασκούν κριτική για την κατάσταση και κυρίως για την εικόνα που αυτό παρουσιάζει.

Τι ακριβώς είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ;

Επί της ουσίας απείλησε πρώτα απ' όλα ότι δεν θα… φύγει μετά τις ευρωεκλογές, αποσαφηνίζοντας πως «δεν θα προδώσω ποτέ τον κόσμο και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ». Βέβαια, όπως υπενθύμιζαν στελέχη του κόμματος, αυτό ακριβώς είχε δηλώσει και ο Αλέξης Τσίπρας λίγο προτού παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του κόμματος.

Στη συνέχεια όμως ήταν σαφέστερος ως προς την απειλή του, λέγοντας ότι «όποιος σταθεί απέναντι σε μια πορεία από την κοινωνία για την κοινωνία, θα βρει πολύ κόσμο απέναντί του».

Φυσικά και αυτό δεν έμεινε ασχολίαστο, αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν  κατανοούν τι ακριβώς εννοεί ο πρόεδρος Στέφανος όταν μιλά για «πορεία από την κοινωνία για την κοινωνία». Διότι αν αυτό αφορά τις αδιαμεσολάβητες βόλτες του και τις σέλφι στα πεζοδρόμια και τις πλατείες τότε, όπως λένε, μάλλον έχει μπερδέψει τις… πορείες.

Τώρα αναφορικά με τον κόσμο που θα βρει μπροστά του όποιος σταθεί απέναντι σημειώνουν ότι αυτοί δεν είναι και… πολλοί. Και όσο πάει λιγοστεύουν…