Ένα διαρκές βέρτιγκο ζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βλέπουν την εσωστρέφεια να αποτελεί μόνιμο φαινόμενο και τους ίδιους να αισθάνονται πως βιώνουν τη μέρα της Μαρμότας ζώντας κάθε μέρα το ίδιο σκηνικό. Ο Στέφανος Κασσελάκης αδυνατεί να δώσει την αίσθηση πως το κόμμα διαθέτει συγκεκριμένη ιδεολογία και σχέδιο για την επόμενη ημέρα με αποτέλεσμα να προκύπτουν καθημερινά αντιδράσεις και διαμάχες μεταξύ των υποστηρικτών του και των υπολοίπων.

Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Διονύση Τεμπονέρα τη Δευτέρα μπορεί να επιχειρείται από το περιβάλλον του πρώην προέδρου και πρώην πρωθυπουργού να υποβαθμιστεί -μετά την αποκάλυψή της- σε μια συνάντηση ανάλογη με αυτές που πραγματοποιεί καθημερινά με στελέχη που ζητούν να τον δουν, εν τούτοις δημιουργεί προβληματισμό στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Πρώτα απ' όλα ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε στο γραφείο του τον Διονύση Τεμπονέρα ενώ είχαν ήδη αρχίσει οι αντιδράσεις και τα σκληρά μηνύματα από τους υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη, με αφορμή την παρουσία του δεύτερου στην εκδήλωση των τριών. Αυτή στην οποία θα βρεθεί με Μανώλη Χριστοδουλάκη και Έφη Αχτσιόγλου και έχει αντικείμενο την αναζήτηση του προσώπου που θα καταφέρει να αντιμετωπίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ως εκ τούτου, ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε. Τι ειπώθηκε γι' αυτό μεταξύ τους ουδείς γνωρίζει. Οι διαρροές πάντως από το περιβάλλον του αναφέρουν πως αρνήθηκε την πρόσκληση του Διονύση Τεμπονέρα να παραστεί στην εκδήλωση της 13ης Φεβρουαρίου. Εκδήλωση που έχει σηκώσει μεγάλη… αντάρα στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στο ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη.

Άρα δεν έκανε μια προγραμματισμένη από μέρες συνάντηση, αλλά μια συνάντηση με ένα πρόσωπο που ήδη αποτελούσε -και αποτελεί- κόκκινο πανί για τους συνδαιτυμόνες του νυν επικεφαλής της Κουμουνδούρου. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ίσως επιχείρησε να τον μεταπείσει. Ίσως. Η διαρροή όμως αναφέρει πως συζητήθηκε μεταξύ τους το μέλλον της… Αριστεράς. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως από το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα άρχισαν οι… διαρροές αφού κυκλοφόρησαν τα περί συνάντησης. Δεδομένου ότι δύο ήταν σε αυτήν είναι εύκολο να σκεφτεί κανείς πως η σχετική πληροφορία μάλλον κυκλοφόρησε από τον Διονύση Τεμπονέρα.

Άλλωστε και μόνο η είδηση θα σήκωνε τη σχετική σκόνη, πολύ περισσότερο τη στιγμή που με τον τρόπο αυτόν δίνεται και μια απάντηση σε όσους έσπευσαν να τον επικρίνουν για τη στάση του γενικότερα, ειδικότερα για τη συμμετοχή στην εκδήλωση με τον… εχθρό. Όπου εχθρός όχι ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, αλλά η Έφη Αχτσιόγλου φυσικά.

Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ σε λίγο δεν θα αποτελεί καν λόγο πολιτικού σχεδιασμού. Η μια ημέρα διαδέχεται την άλλη χωρίς να προκύπτει τίποτα πέραν των… αδιαμεσολάβητων επαφών του Στέφανου Κασσελάκη…