Σε πανικό βρίσκονται στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ καθώς βλέπουν την κατρακύλα του κόμματος να μην έχει τέλος και κάποιοι φαίνεται ότι αναζητούν τη σωτηρία στην επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα. «Η μόνη λύση -κατά την ταπεινή μου άποψη- είναι όχι να παρακαλέσουμε και να πέσουμε γονατιστοί στον Αλέξη Τσίπρα», είπε χαρακτηριστικά μέλος του κόμματος σε τοποθέτησή του σε εκδήλωση στο Άστρος Κυνουρίας.

Μάλιστα, η εν λόγω τοποθέτηση έγινε παρουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Παπαηλιού, ο οποίος δεν διαφώνησε, σχολιάζοντας τα όσα συμβαίνουν στο κόμμα επί προεδρίας Στέφανου Κασσελάκη με τη φράση «αρχή άνδρα δείκνυσι» για να συμπληρώσει ότι «όλα κρίνονται στην πράξη. «Και κρίνονται -κακά τα ψέματα- εκ του αποτελέσματος», είπε αναφερόμενος στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Αναλυτικά το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησε την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα, είπε: «Είχα τονίσει και τις προηγούμενες φορές ότι εάν αποσυρθεί ο Τσίπρας, θα μας κλαίνε οι μαύρες ρέγκες. Φάνηκε σήμερα. Άρα, από εδώ και πέρα -κατά την προσωπική μου άποψη και τη γνώμη που προσφέρω σήμερα- με τον Κασσελάκη δεν υπάρχει μέλλον. Τον σέβομαι απόλυτα, δεν με αγγίζει η ιδιαιτερότητά του ούτε ομοφοβικός είμαι. Βλέπουμε γενικότερα να αυξάνει τα ποσοστά του ο ΣΥΡΙΖΑ; Ο πολιτικός από πού κρίνεται; Εκ του αποτελέσματος. Βλέπουμε να αυξάνει τα ποσοστά του ο ΣΥΡΙΖΑ ή κατρακυλάει; Μήπως μετά τις ευρωεκλογές, αφού χάσουμε το ψυχολογικό φράγμα του 20%, πέσουμε και κάτω από 10%; Και μετά πώς θα επανακάμψει πάλι; Υπάρχει περίπτωση; Εγώ δεν το βλέπω, ρε παιδιά. Άρα, η μόνη λύση -κατά την ταπεινή μου άποψη- είναι όχι να παρακαλέσουμε και να πέσουμε γονατιστοί στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν θα επιβάλει την επαναφορά του. Θα πρέπει όμως να τον παρακαλέσει η κοινοβουλευτική ομάδα».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπαηλιού απάντησε με την «καραμέλα», πλέον, της ανάγκης να αναπτυχθεί μια δυναμική απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ να αναπτυχθεί μια δυναμική, η οποία να οδηγήσει σε ένα ευρύτερο μέτωπο προοδευτικών δυνάμεων, για να μπορέσει να αντιπαρατεθεί πολιτικά, αποτελεσματικά έναντι της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη. Και αυτό πρέπει να το δούμε. Και από εκεί και πέρα, οι επιλογές προσώπων, επειδή έγινε λόγος και γι’ αυτές, θα έλεγα ότι αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ηγεσία, το είπατε όλοι βέβαια. Βεβαίως και αρχή άνδρα δείκνυσι, συνεπώς όλα κρίνονται στην πράξη. Και κρίνονται -κακά τα ψέματα- εκ του αποτελέσματος», είπε συγκεκριμένα.