Ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος βρέθηκε σε κοινό τραπέζι με τον Αλέξη Τσίπρα και αποκάλυψε τι συζητήθηκε σε αυτό και τις βλέψεις του πρώην πρωθυπουργού. Μάλιστα ο δημοσιογράφος φρόντισε να περάσει τα κατάλληλα μηνύματα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη

Πιο συγκεκριμένα ο γνωστός δημοσιογράφος, στην εκπομπή «Happy Day» της Σταματίνας Τσιμτσιλή, περιέγραψε τη συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα σε γνωστό εστιατόριο της Ηλιούπολης. Συμφωνά με τον Δήμο Βερύκιο, ο Αλέξης Τσίπρας «δεν είναι ούτε αισιόδοξος, ούτε χαρούμενος» για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ και στον ευρύτερο χώρο της αριστεράς. Μάλιστα φρόντισε να περάσει τα μηνύματα του στον Στέφανο Κασσελάκη, αναφέροντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι βαθιά προβληματισμένος για τα τεκταινόμενα στον χώρο.

Οι βλέψεις του πρώην πρωθυπουργού

Σύμφωνα με τον Δήμο Βερύκιο, ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι έτοιμος να αναλάβει άμεσα δράση: «Εγώ κατάλαβα ότι για τα επόμενα τουλάχιστον 2-3 έτη, αυτή είναι προσωπική εκτίμηση, δεν θα κάνει τίποτα ο Αλέξης Τσίπρας και θα κάτσει στα αυγά του και θα περιμένει». Φυσικά αυτή η φράση του Δήμου Βερύκιου αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να δραστηριοποιηθεί ο πρώην πρωθυπουργός και μάλιστα πριν τις επόμενες εθνικές εκλογές. Πρόσθεσε γεμάτο νόημα σχετικά με το ενδεχόμενο παρέμβασής του: «Θεωρεί νωπή την ήττα, θα αφήσει να περάσουν οι πληγές και η παρέμβαση του θα εξαρτηθεί στο μέλλον από τις εξελίξεις στο ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς».

Τα λόγια του Δήμου Βερύκιου δείχνουν έναν Αλέξη Τσίπρα που είναι απογοητευμένος με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Στέφανο Κασσελάκη καθώς και έναν Αλέξη Τσίπρα που θέλει να παίξει ρόλο πέρα και πάνω από τα στενά όρια του ΣΥΡΙΖΑ, ίσως σε ένα ευρύ μέτωπο της αριστεράς, ίσως και πριν τις εθνικές εκλογές. Να σημειωθεί ότι στο ίδιο τραπέζι ήταν και ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλης Καλογήρου. Μάλιστα η συζήτηση στο πάνελ της εκπομπής έκλεισε με τον Δημήτρη Παπανώτα να υποστηρίζει ότι «η πλατφόρμα iSYRIZA δεν λειτουργεί σωστά και είναι ρεζίλι», καλώντας το κόμμα να την διορθώσει.