Ο Στέφανος Κασσελάκης ανησυχεί. Ανησυχεί για την επόμενη των ευρωεκλογών ημέρα και τις εσωκομματικές διεργασίες που δείχνουν να βρίσκονται σε εξέλιξη στο πλαίσιο αναζήτησης προσώπου που θα ηγηθεί του κόμματος αλλά και τις αντιδράσεις που προκαλεί η ανερμάτιστη πολιτική του και η αδυναμία κατάρτισης ενός προγραμματικού λόγου.

Στο πλαίσιο αυτό εμφανίσθηκε στον Βόλο όπου, μιλώντας σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε να μην ακούν την «ηχορύπανση» και το μυαλό των περισσότερων πήγε στην εκδήλωση που διοργανώνουν την Τρίτη οι Διονύσης Τεμπονέρας, Μανώλης Χριστοδουλάκης και Έφη Αχτσιόγλου με κεντρικό θέμα την αναζήτηση του προσώπου που θα αποτελέσει τον αντίπαλο του Κυριάκου Μητσοτάκη εκπροσωπώντας την κεντροαριστερά.

Και ναι μεν τα δύο εκ των τριών στελεχών φέρονται να μην ανοίγουν το θέμα στο επίπεδο που παραπέμπει το θέμα της εκδήλωσης, αλλά να περιγράφουν την ανάγκη μιας κοινής διαδρομής στο επίπεδο της κατά δήλωσή τους «προοδευτικής» παράταξης, εν τούτοις τα νερά έχουν ταραχτεί σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ βέβαια τηρεί χαμηλότερους τόνους, στον ΣΥΡΙΖΑ όμως το θέμα έχει πάρει διαστάσεις δεδομένης και της στάσης στελεχών όπως ο Χρήστος Σπίρτζης που έχει δηλώσει ότι προτίθεται να φέρει στο συνέδριο πρόταση αναφορικά με την ανάγκη κοινής πορείας με τη Χαριλάου Τρικούπη.

Η αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη σε «ηχορύπανση» έρχεται απλά ν' αναδείξει τον εκνευρισμό που υπάρχει στην ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου. Εκνευρισμός που δεν κρύβεται αν κανείς λάβει υπόψη του και τον τρόπο που αντέδρασε, επίσης στον Βόλο, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για τον Αχιλλέα Μπέο. Οι φράσεις του προκάλεσαν θόρυβο δεδομένου και του θεσμού που εκπροσωπεί.