αριστερά (η) 1. οτιδήποτε βρίσκεται σε παρακμή «κάποτε ο ιππόδρομος γέμιζε με κόσμο, αλλά τα τελευταία χρόνια κατάντησε αριστερά και τελικά έκλεισε» 2. κάτι που είναι εντελώς αδιάφορο «κοιτάζω τα θέματα των πρωινάδικων και των μεσημεριανάδικων και ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ τίποτα πιο αριστερά» 3. θέμα που τυγχάνει προβολής δυσανάλογης με τη μικρή σημασία του «οι εξελίξεις στην αριστερά είναι ο ορισμός της αριστεράς»

Μονίμως απέναντι η αλήθεια

«Ο κόσμος έχει ανάγκη μια αριστερά αξιόπιστη και σοβαρή», είπε χωρίς να σκάσει στα γέλια ο σύντροφος Χαρίτσης και του βγάζω το καπέλο. Οχι τόσο για το φοβερά οξύμωρο σχήμα της «σοβαρής και αξιόπιστης αριστεράς» όσο για την πεποίθηση ότι «ο κόσμος» έχει ανάγκη μια οποιαδήποτε μορφή της αριστεράς. Στην πραγματικότητα, «ο κόσμος» δεν χρειάζεται άλλες απειλές, ή άλλες καταλήψεις, ή άλλη υποστήριξη της τρομοκρατίας, ή άλλη φιλοπουτινική προπαγάνδα, ή άλλα μπάχαλα, ή οτιδήποτε τέλος πάντων συνδέεται με την αριστερά. Η πλειονότητα των ανθρώπων δεν δίνει δεκάρα για το τι συμβαίνει στην αριστερά παρά μόνο στον βαθμό που αυτό περιλαμβάνει τον πάντα διασκεδαστικό Στέφανο. Οι αριστερές ιδέες κάθε μέρα υποχωρούν όχι από «την επέλαση του νεοσυντηρητισμού και του άκρατου νεοφιλελευθερισμού», όπως νομίζουν οι σύντροφοι, αλλά από την επέλαση της πραγματικότητας με την οποία η αριστερά ποτέ δεν κατάφερε να συμφιλιωθεί.

Αποκτήματα

Παρατηρώ ότι ξοδεύτηκε χρόνος στα δελτία ειδήσεων για την προσχώρηση του πρώην επικεφαλής του Ελληνικού Παραρτήματος της Ρωσικ... Διεθνούς Αμνηστίας, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, στη Νέα Αριστερά και σκέφτομαι πόσο άδικο είναι που δεν ξοδεύεται χρόνος στις αθλητικές ειδήσεις για τα μεταγραφικά αποκτήματα του Παναιτωλικού.

Πρέπει απλά να κάνουν τη δουλειά τους

Δεν καταλαβαίνω γιατί η ηγεσία της ΕΛΑΣ συνέταξε κοτζάμ ειδικό έγγραφο με το οποίο καλεί σε «αυξημένη επαγρύπνηση και ετοιμότητα» και ζητάει από τους αστυνομικούς, μεταξύ άλλων, «να αναφέρουν άμεσα τα ύποπτα περιστατικά που πέφτουν στην αντίληψή τους» και «να ελέγχουν οχήματα και πεζούς που κρίνουν ύποπτους να κινούνται πέριξ των αστυνομικών τμημάτων». Δεν θα μπορούσε απλώς να δώσει την εντολή «κάντε τη δουλειά σας»;

Ταυτίσεις

Παρακολουθώντας τη συζήτηση στη Βουλή για τον νέο ποινικό κώδικα επιβεβαίωσα ότι η συριζοποίηση του ΠΑΣΟΚ είναι πλέον απόλυτη. Από την αντίθεση στα μη κρατικά πανεπιστήμια μέχρι την υπεράσπιση της ατιμωρησίας, το μόνο που πια ξεχωρίζει έναν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ από έναν του ΣΥΡΙΖΑ είναι το σήμα του κόμματος δίπλα από το όνομά του.