τσίπρας (ο) 1. αυτός που δεν έχει αναστολές, αδίστακτος, «να εγώ στη θέση σου θα ήμουν πιο προσεκτικός και δεν θα ξέχναγα ότι ο Αλέξης είναι τσίπρας», 2. αυτός που παριστάνει ότι μετανιώνει χωρίς στ’ αλήθεια να το εννοεί, «για να είμαι ειλικρινής, δεν καταλαβαίνω αν η συγγνώμη του είναι ειλικρινής ή αν είναι τσίπρας».

Δύσκολα να γίνει πιστευτός

Παρότι διανύουμε την περίοδο των Αποκριών, η προσπάθεια να μασκαρευτεί ο μπρόεδρος Τσίπρας δεν μου φαίνεται πολύ πετυχημένη. Φοβάμαι ότι η στολή του ώριμου και μετριοπαθούς πολιτικού δεν μπορεί όχι μόνο να κρύψει τον λαϊκιστή που τη φοράει, αλλά και το πόσο άβολα νοιώθει ο ίδιος σε αυτήν. Δεν μπορώ να πειστώ ότι ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει αποδείξει σε όλη του την πολιτική διαδρομή πως δεν έχει υπάρξει τίποτα άλλο εκτός από αδίστακτος, είναι δυνατόν να έχει αλλάξει και είμαι σίγουρος ότι η «μεταμέλεια» που πούλησε σε σχέση με το χειρισμό της υπόθεσης Νοvartis και τις τηλεοπτικές άδειες δεν είχαν να κάνουν με την ουσία, όσο με το ότι και οι δύο υποθέσεις του γύρισαν μπούμερανγκ. Σαν τσαμπουκάς που δηλώνει μετανιωμένος για έναν καβγά στον οποίο έμπλεξε όχι επειδή καταλαβαίνει ότι οι καβγάδες δεν ταιριάζουν σε νοήμονες ανθρώπους, αλλά επειδή έφαγε ξύλο αντί να ρίξει.

Εισερχόμενα

Δεν φαντάζομαι σε αυτούς που θυμώνουν με τα e-mails που έστειλε η ευρωβουλευτής Ασημακοπούλου να περιλαμβάνονται και δημοσιογράφοι υποψήφιοι παρατάξεων στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ, με τα e-mails των οποίων γεμίζει κάθε προεκλογική περίοδο το inbox μου.

Υπουργείο με λίστα μουσικής

Διαβάζω ότι σε νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού προβλέπονται κίνητρα για να παίζουν τα ραδιόφωνα περισσότερα ελληνικά τραγούδια και γίνεται υποχρεωτική η χρήση ελληνικής μουσικής σε ταινίες που χρηματοδοτούνται από το ΥΠΠΟ, όπως και σε ξενοδοχεία ή εμπορικά κέντρα. Δεν ήξερα ότι στο ΥΠΠΟ θεωρούν την ελληνική μουσική τόσο χάλια ώστε να πρέπει να επιβληθεί με το ζόρι.

Πρόστιμο

Οι μέρες περνούν και ακόμα να μάθουμε το ύψος του προστίμου που επέβαλε ο δήμος στον ΣΥΡΙΖΑ για την αφισορρύπανση του συνεδρίου. Θυμίζω ότι το πρόστιμο είναι 50 ευρώ η αφίσα και μιλώ για το ύψος του χωρίς να αναρωτιέμαι αν επεβλήθη, καθώς είμαι βέβαιος ότι ο σύντροφος Δούκας δεν χάρισε το πρόστιμο στο κόμμα του Στέφανου επειδή του χρωστάει την εκλογή του.