στέφανος (ο) 1. αυτός του οποίου οι απαντήσεις δεν απαντούν στις ερωτήσεις που έχει δεχτεί «μη γίνεσαι στέφανος και μου λες ότι έχεις ξεκινήσει δίαιτα όταν σε ρωτάω αν έφαγες το κομμάτι από την τούρτα» 2. αυτός που με τη συμπεριφορά του κινεί υποψίες «σταμάτησε η αστυνομία τον Θανάση για έναν τυπικό έλεγχο κι εκείνος ως κλασικός στέφανος άρχισε να λέει ότι το αυτοκίνητο δεν είναι κλεμμένο»

Πάντως, για άλλο ρωτάνε

Φανταστείτε τι θα σκεφτεί ένας αστυνομικός που σταματάει ένα αυτοκίνητο για έλεγχο άδειας και διπλώματος κι ο οδηγός του αρχίζει να φωνάζει πως δεν υπάρχει τίποτα ύποπτο στο πορτ μπαγκάζ. Το ίδιο ακριβώς έχω πάθει εγώ με τον Στέφανο με τα πολύ στενά ρούχα ο οποίος, ενώ το ζήτημα το οποίο εξετάζεται είναι το αν δικαιούται να έχει εταιρεία ή όχι, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί δηλώνει πως δεν έκλεψε, πως είναι φορολογικά άψογος, πως την εταιρεία του την έκανε με τίμια χρήματα κ.ο.κ. Δεν αρνούμαι ότι είμαι ένας κακός και καχύποπτος άνθρωπος, αλλά οι χωρίς κανέναν λόγο διαβεβαιώσεις του ηγέτη της Τζάκρη με κάνουν να αναρωτιέμαι μήπως είναι απαραίτητος ένας γενικότερος έλεγχος. Είναι, Στέφανε;

Καταδίκες

Από την Κυριάκη έχω ακούσει πολλές καταδίκες της βίας. Μέχρι και η πρόεδρος της Δημοκρατίας καταδίκασε την επίθεση στους τρανς συμπολίτες και πολύ καλά έκανε. Περιέργως όμως κανένας δεν καταδίκασε την αστυνομία, τη Δικαιοσύνη και τη νομοθεσία που επιτρέπουν στους βίαιους συμπολίτες να δρουν ανενόχλητοι.

Κάπου πρέπει να ξεσπάσει κι αυτή...

Ακουγα τις φωνές της συντρόφισσας Κωνσταντοπούλου, στη συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής για το δυστύχημα των Τεμπών, και σκεφτόμουν πόσο έχει στοιχίσει το ότι δεν υπάρχουν πια εκπομπές σαν το «Ερωτοδικείο» ή το «Je t’ aime» της Αννίτας της Πάνια, ώστε να εκτονώνονται οι συμπολίτες που έχουν ανάγκη να εκτονώνονται δημοσίως, χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Υποχρεώσεις

«Οποιος ξενοδόχος θέλει, μπορεί να μην παίζει μουσική στο ασανσέρ» είπε η υπουργός Μενδώνη, προσπαθώντας να περιγράψει τα περιθώρια επιλογής για την υποχρεωτική χρήση κρατικής (ελληνόφωνης) μουσικής. Εγώ θα προσθέσω ότι κανείς ξενοδόχος δεν είναι υποχρεωμένος να είναι ξενοδόχος κι αν αυτό δεν είναι αρκετό για να καταλάβουν όλοι την ελευθερία επιλογής που παρέχει ο νόμος σηκώνω ψηλά τα χέρια.