θητεία (η) 1. το διάστημα της στρατιωτικής υπηρεσίας «είναι μεγάλη μου τιμή να υπηρετήσω και τις 15 ημέρες της θητείας μου, δήλωσε με δάκρυα στα μάτια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ» 2. μικρό χρονικό διάστημα «μη σβήσεις τη μηχανή, μια θητεία θα κάνω κι επιστρέφω» 3. προσπάθεια εξαπάτησης, παραπλάνηση, κοροϊδία, δούλεμα «Στέφανε, άσε τις θητείες και πες επιτέλους για μια φορά στη ζωή σου αλήθεια»

Το αστείο που έγινε κοροϊδία

Για το παραμύθι της «θητείας» του Στέφανου με τα στενά ρούχα οι πρώτοι υπεύθυνοι είναι (όπως συνήθως) οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι φαίνεται να μην καταλαβαίνουν ότι μια στρατιωτική θητεία κρατάει αρκετούς μήνες και ότι αν κρατάει σκάρτα δυο εβδομάδες δεν είναι θητεία, αλλά επίσκεψη ή εκδρομή σε στρατόπεδο. Κι όταν αυτός που θα κάνει την εκδρομή στο στρατόπεδο εξαγοράζει τους υπόλοιπους μήνες που θα έπρεπε να είναι φαντάρος και ταυτοχρόνως δηλώνει με καμάρι ότι είναι τιμή του να υπηρετήσει την πατρίδα, τότε μιλάμε για σκέτη κοροϊδία. Μια κοροϊδία την οποία ο ηγέτης της Τζάκρη χρωστάει στο κομμάτι του Τύπου της χώρας το οποίο, στα σοβαρά και χωρίς ίχνος ειρωνικής διάθεσης, μεταδίδει ως είδηση ότι «ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε να μην έχει καμία ειδική μεταχείριση». Για να δείτε πόσο άδικο είναι που τα βραβεία Πούλιτζερ δεν περιλαμβάνουν και Ελληνες δημοσιογράφους.

Χιουμοράκι

Φυσικά για την κωμωδία «Ο Κασσελάκης Φαντάρος» ευθύνεται ακόμα περισσότερο ο νομοθέτης (όπως λέμε τις κυβερνήσεις που προτείνουν νομοσχέδια και τους βουλευτές που τα ψηφίζουν), ο οποίος με αυξημένη αίσθηση του χιούμορ επιβάλλει σε κάποιον που εξαγοράζει τη θητεία του να πάει δύο εβδομάδες «στρατό», πιθανότατα ως φάρσα σε βάρος των φαντάρων που έχουν μπροστά τους μήνες σκοπιάς, αγγαρείας, λούφας και μαζέματος αποτσίγαρων και πευκοβελόνων.

Η πατρίδα είναι πάνω απ’ όλα

Αδικούν τα στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδας όσοι ειρωνικά λένε ότι άκουσαν πανηγυρισμούς στο Παλάτι του Κόμματος, στον Περισσό, το βράδυ των ρωσικών εκλογών. Οι σύντροφοι πρώτα και πάνω από όλα βάζουν την πατρίδα ανεξαρτήτως αν πρόεδρός της είναι ο Πούτιν ή κάποιος άλλος.

Εξοχικά

Στην αρχή δεν κατάλαβα γιατί ο σύντροφος Δούκας πήγε στον λόφο του Φιλοπάππου για την Καθαρά Δευτέρα και δεν γιόρτασε παρέα με τους ομοϊδεάτες του στον λόφο του Στρέφη. Μετά συνειδητοποίησα ότι οι ομοϊδεάτες θα ήταν στα εξοχικά τους ανά την επικράτεια και ο λόφος άδειος από συναγωνιστές του δημάρχου με το ανεξήγητο μαλλί.